Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beograd: Optužnica protiv 14 osoba za ratni zločin u Lovasu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu protiv 14 osoba osumnjičenih da su kao pripadnici JNA, lokalne teritorijalne vlasti i paravojne formacije "Dušan Silni" krajem 1991. godine počinili ratni zločin - ubojstvo 70 civila - u Lovasu.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva, za ratne zločine optuženi su Ljuban Devetak, Milan Devčić, Milan Radojčić, Željko Krnjajić, Miodrag Dimitrijević, Darko Perić, Radovan Vlajković, Radisav Josipović, Jovan Dimitrijević, Saša Stojanović, Dragan Bačić, Zoran Kosijer, Petronije Stevanović i Aleksandar Nikolaidis.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Terete ih za ratne zločine Dodik podržava Srbiju u kaznenom progonu hrvatskih pilota: "Svi trebaju odgovarati..." Prosvjed u Srednjoafričkoj Republici objavio Human Rights Watch Ruske paravojne snage ubijaju civile u Srednjoafričkoj Republici

Prilikom napada na selo Lovas 10. listopada 1991. godine u kućama i dvorištima ubijena su 22 civila, a do 18. listopada te godine još 23 mještana Lovasa ubijena su u improviziranim zatvorima, navodi se u optužnici.

Tog 18. listopada optuženi su mještane Lovasa natjerali da koračaju kroz minsko polje, pri čemu su 22 osobe poginule.

"U tom razdoblju, u sporadičnim incidentima stradala su još tri civila", navodi se u priopćenju Tužiteljstva, u kojem se precizira da su četvorica optuženih bili pripadnici bivše JNA, četvorica lokalne teritorijalne obrane, dok su šestorica optuženih bili pripadnici paravojne formacije "Dušan Silni".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene