Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sumnjiče ga da je 5. srpnja 1991. u Gornjoj Budičini kod Petrinje iz zasjede na ulazu u selo otvorio rafalnu paljbu na civile


Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo optužilo je bivšeg pripadnika specijalne jedinice "ministarstva" unutarnjih poslova tzv. "SAO Krajine" za ratni zločin protiv civila, tereteći ga da je ratne 1991. kod Petrinje zapucao na civile pri čemu je ubijena maloljetna djevojka i dvije su osobe ozlijeđene.

Vezani članci Policija, ilustracija (Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Ne raspetljava se misterij ubojstva Slavonskom Brodu: Priveli osumnjičene, a tijelo traži čak i HGSS Rat, ilustracija (Foto: AFP) Uhićen osumnjičeni za ratni zločin kod Zadra: Pomagao u ubojstvu 73-godišnjeg Hrvata pa ga ostavio u polju i nastavio pljačkati kuće

Tužiteljstvo je objavilo na svojim internetskim stranicama da za taj zločin tereti 58-godišnjeg srpskog državljanina, a prema neslužbenim podacima riječ je o Dušanu Kačaru.

Sumnjiče ga da je 5. srpnja 1991. u Gornjoj Budičini kod Petrinje, kao pripadnik specijalne jedinice ministarstva unutarnjih poslova tzv. SAO Krajine zajedno s još jednim, sada pokojnim, pripadnikom iste postrojbe, iz zasjede na ulazu u selo otvorio rafalnu paljbu na civile koji su se vraćali u selo kako bi nahranili stoku i obavljali druge poljoprivredne i kućanske poslove.

Tom su prilikom usmrtili maloljetnu djevojku, njenu sestru teško ozlijedili te vozaču (1969.) nanijeli višestruke tjelesne ozljede.

(Hina)