Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Optužnica protiv zapovjednika broda Kriste Laptala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski pomorac i zapovjednik teretnog broda 'Coral Sea' Kristo Laptalo, koji je uhićen kada je na njegovu brodu grčka obalna straža pronašla 51 kilogram kokaina, dao je iskaz pred istražnim sucem koji je nakon saslušanja donio odluku o pritvoru.

'Iako se nagađalo da bi Laptalo mogao biti pušten da se brani sa slobode, sudac je nakon njegova iskaza donio odluku o mjeri pritvora', izjavio je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Željko Belaj.

Pročitajte i ovo Pljačka zlatarnice u Grčkoj Ukrali robu od 315.000 eura VIDEO Kamera snimila krađu koju su izveli srpski Pink Panteri: Lopov puzao po podu da ne bi aktivirao alarm Slika nije dostupna Potpisivanje peticije za kapetana Laptala

Sada će 'najvjerojatnije doći do podizanja optužnice', rekao je
Belaj i dodao 'Ukratko, postupak se nastavlja'.

Prema njegovim riječima, Laptalo, koji je uhićen u subotu u Grčkoj kada je grčka obalna straža presrela njegov brod i pronašla kokain, tri dana je proveo u policijskoj postaji.

Nakon toga Laptalo je prebačen u pritvorsku jedinicu u Egionu, lučkom gradu na sjeveroistoku Grčke.

Iako je Laptalu bila ponuđena pomoć hrvatskog veleposlanstva, on je odbio jer je belgijska brodarska tvrtka Trireme Vessel već ovlastila odvjetnika i angažirala prevoditeljsku službu, pojasnio je Belaj.

'Coral Sea' plovi pod zastavom Bahama, a u menadžmentu je spomenute brodarske tvrtke. Brod je isplovio iz luke Caracas s teretom voća, a kokain je pronađen među bananama.

Nije poznato kako je droga dospjela na brod jer prije isplovljavanja domaće vlasti obavljaju provjeru broda i tereta.

Većinu posade na brodu čine ekvadorski pomorci, njih 17, s trojicom Filipinaca i Latvijaca te s dvojicom Poljaka.

Brod je trebao doputovati u Riječku luku. Osim Laptala, grčke su vlasti pritvorile i prvog časnika.

Cijena jednog kilograma kokaina na zapadnoeuropskom tržištu, kako Hina doznaje od načelnika Odjela kriminaliteta Darka Žižeka, kreće se između 30.000 i 40.000 eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene