Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Podignuta je optužnica protiv predsjednika RNK Split Slavena Žužula i njegovih troje suradnika zbog utaje 8,8 milijuna kuna poreza.


Općinsko je državno odvjetništvo u Splitu podiglo optužnicu protiv predsjednika radničkog nogometnog kluba Split Slavena Žužula, troje njegovih suradnika i kluba kao pravne osobe zbog zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i utaje poreza u iznosu od 8,8 milijuna kuna.

>> Pronašli 17-godišnju Karlu koja je nestala u novogodišnoj noći!

Vezani članci Uhićenja (Foto/Arhiva: Goran Kovacic/PIXSELL) Zločinačko udruženje: Pronalazili osobe lošeg imovinskog i zdravstvenog stanja pa ih koristili za utaje poreza Slika nije dostupna Utaja poreza: Vođa prosvjeda u Savskoj uskoro bi mogao na sud

Optuženike se tereti da su od 24. lipnja 2010. do 14. svibnja 2011. u Splitu u nakani da izbjegavanjem plaćanja poreza klubu pribave značajnu financijsku dobit. Žužul kao predsjednik kluba, sportski direktor Nenad Pralija, tajnik Špiro Barbarić i knjigovotkinja Snježana Blažević zaposlenim su djelatnicima, igračima i trenerima kluba isplaćivali naknade, bez evidentiranja u poslovnim knjigama i bez plaćanja pripadajućih poreza i doprinosa državi.

Šteta koju je RNK Split nanio državi procijenjena je na 8.870.094 kune.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook