Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta od 3 milijuna kuna

Optužnica protiv karlovačke Toplane u stečaju i bivšeg direktora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo je protiv bivšeg direktora Toplane u stečaju Denisa Janžetića i te tvrtke kao pravne osobe podiglo optužnicu zbog neovlaštenog korištenja lož ulja iz robnih rezervi, uskladištenog u Toplani, čime je Republici Hrvatskoj pričinjena šteta od oko 2,9 milijuna kuna, objavio je DORH, ne navodeći ime direktora ni naziv tvrtke u stečaju.

Državno odvjetništvo navodi da je Toplana u travnju 2009. s Ministarstvom gospodarstva sklopila ugovor o uskladištenju roba strateških robnih zaliha u količini od 1.000.217 kilograma ulja za loženje.

Pravnu i odgovornu osobu optužnica tereti da su od 15. prosinca 2011. do 17. travnja 2012., suprotno Zakonu o strateškim robnim zalihama i Ugovoru o uskladištenju, bez prethodnog odobrenja Ministarstva, od te količine potrošili za potrebe grijanja 587.217 kilograma ulja za loženje, što do danas nije nadoknađeno, čime je Republika Hrvatska oštećena za 2.947.829 kuna.

Pročitajte i ovo Pobuna u Karlovcu - 3 Svaki dan nova pukotina Izbila pobuna, traže hitno zaustavljanje radova: "Ja izađem, ali iznad mene žive ljudi s troje male djece" Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 1 Obnova iz pakla Žena upala u iskopanu rupu duboku tri metra, radove kao da izvodi tvrtka A je to, a neki su u suzama zvali gradonačelnika

>> Problem Karlovčana i toplane se produbljuje, stižu ovrhe, prijete sudovi...

Optužnica pred karlovačkim Općinskim sudom podignuta je za kršenje Zakona o strateškim robnim zalihama i Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, kaže se u priopćenju.

Za neovlašteno raspolaganje ili promjenu namjene robe iz robnih zaliha po ugovoru uskladištenoj u pravnoj osobi, zakon za odgovornu osobu predviđa kaznu zatvora od jedne do pet godina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene