Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Optužni prijedlog protiv Zagorca i Bunjevac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je jučer Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu optužni prijedlog protiv umirovljenoga generala Vladimira Zagorca zbog poticanja na kazneno djelo sprječavanja dokazivanja i protiv Susanne Di Mauro Bunjevac zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) danas je na svojim internetskim stranicama objavilo da je podignut optužni prijedlog navevši samo incijale hrvatskih državljana - V. Z. (1963.) i protiv S. B. (1972.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin samo jedna u nizu afera Grbin očekuje potporu oporbe: "Smjena ministra i savjetnika ne znači ništa, predložit ćemo raspuštanje Sabora" Izjava nakon sastanka Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe PRIJEDLOZI IDU NA VLADU Uranjeni božićni poklon? Umirovljenici dogovorili veće usklađivanje mirovina, uvodi se godišnji dodatak

Okrivljenicima se optužnim prijedlogom stavlja na teret da je Sussane Di Mauro Bunjevac, na nagovor Vladimira Zagorca, a kako bi mu pomogla da se poboljša njegov položaj u kaznenim postupcima koji se protiv njega vode pred Županijskim sudom u Zagrebu i Zemaljskim sudom Republike Austrije u Beču, tijekom svibnja i lipnja 2007. inicirala i održala nekoliko pisanih i osobnih kontakata s jednim zagrebačkim odvjetnikom A. N. (Antom Nobilom), a potom i s predstavnikom nadležnoga tijela progona u Republici Hrvatskoj i neistinito im predočila da ima saznanja o postojanju tajnih računa i skrivenih dragocjenosti Vladimira Zagorca, a potom i dostavila fotografije dragocjenosti i fotografije ključeva od trezora s pripadajućim šiframa koje okrivljenik nadzire u inozemnim trezorima.

Susanne Di Mauro Bunjevac tereti se da je sve opisano učinila kako bi tijela državnoga progona navela na krivi trag te na taj način diskreditirala postojeće spomenute kaznene postupke u tijeku, te da je je svo vrijeme bila u stalnim telefonskim kontaktima i dogovorima s okrivljenikom Vladimirom Zagorcem.

Tereti ju se da se u listopadu 2007., neposredno pred uhićenje, i osobno s njim sastala u Beču kako bi zajednički dogovorili daljnje usmjeravanje njezinoga djelovanja u Hrvatskoj u cilju planiranja obrane okrivljenoga Vladimira Zagorca.

Protiv okrivljene Susanne Di Mauro Bunjevac predloženo je produljenje pritvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene