Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Punjenje turističkih blagajni

Optimizam ne jenjava: Visoka očekivanja od posezone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada s nadom pogledava prema moru, nadajući se da će prihod od turizma pomoći proračunu.

Srce turističke sezone je iza nas, ali puno se očekuje i od posezone. Gužve na granici svjedoče u prilog tome. Iako je sezona pri kraju, na graničnom prijelazu Kaštel čekalo se na izlaz, ali i na ulaz u zemlju. Nijemci su poznati posezonski turisti u Istri. 'Obično dolazim početkom kolovoza već 20 godina, ali sad smo izabrali ovaj period jer su cijene niže. Bit ćemo tu 14 dana,' rekao je Egeth Garthner iz Njemačke. 'Uvijek uzimamo tri tjedna godišnjeg odmora krajem sezone. Tako je bilo i lani. Vrijeme je divno, kupamo se, uživamo i to bez gužve oko nas,' rekao je Florian Bohner. Turistički djelatnici zadovoljno trljaju ruke i prate vremensku prognozu.

Pročitajte i ovo Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina" Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku...

'Bit će vjerojatno i bolje nego lani i posezona i u odnosu do sada, to smo potvrdili brojkom noćenja što je u povećanju,' rekla je Sonja Brocca Nastić iz Kampa Stoja. I pulski hoteli pune se posezoncima. 'U sezoni je previše ljudi, sad je puno bolje, školski praznici su pri kraju, ljudi idu kući, mi smo baš zato došli,' rekao je Alain Covi iz Švicarske. Hotel Histria radi punim kapacitetom, a ništa manja očekivanja nisu ni za rujan. Danas su stigli novi gosti, traži se soba više. 'Ti gosti ostaju do idućeg vikenda, a neki po 14 dana. Nakon toga dolazi naš kongresni dio kad počinju seminari i događanja, tako da se to nastavlja do Nove godine,' rekla je Gracijela Radović iz hotela Histria. Zadrži li se lijepo vrijeme, i posezona će, čini se, dobro napuniti turističke blagajne.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene