Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog radova na izmjeni sustava električne vuče na pojedinim dionicama uključen je napon od 25kV do kolodvora Rijeka.


'Radovi na izmjeni sustava električne vuče na dionicama pruga Moravice – Rijeka – Šapjane, Škrljevo – Bakar i Sušak Pećine – Rijeka Brajdica su pri kraju. Tako je napon od 25 kV uključen do kolodvora Rijeka (uključivo) te je danas, 18. prosinca, a u svrhu ispitivanja utjecaja na kablove HT-a, održana pokusna vožnja na relaciji Moravice – Škrljevo.

>> Hajdaš Dončić: Iz HŽ-a će izaći 3.200 ljudi

Vezani članci Rijeka (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Trajat će do sredine 2020. godine: Zbog radova u riječkoj luci privremena regulacija prometa središtem grada HŽ (Foto: Informer) Po nečemu smo savršeni, ali to nikako da kapitaliziramo

HŽ Infrastruktura nastavlja s pokusnim radom sustava te se planira da će pod unificiranim naponom od 25 kV cijela hrvatska željeznička mreža biti do 20. Prosinca', stoji u priopćenju iz HŽ-a.

Vrlo je bitno da na umu imate opasnosti koje prijete prilikom približavanja konstrukcijama visokonaponskih postrojenja i penjanja na njih te prilikom penjanja na vagone i približavanja vodičima kontaktne mreže na željezničko-cestovnim prijelazima.

Upozorenja o opasnostima postavljena su na svim službenim mjestima na čitavoj dionici te se moli sve one koji se kreću uz prugu i u kolodvorima da ih se pridržavaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook