Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ledena kiša, koja pada na širem karlovačkom području, može prouzrokovati probleme u prometu. I druge metereološke prilike stvaraju probleme diljem Hrvatske.


Ledena kiša pada na širem karlovačkom području, dionici autoceste A1, od tunela Mala Kapela do čvora Gospić i na dionici A6, Rijeka-Zagreb, od tunela Tuhobić do čvora Bosiljevo. Na autocesti A 6, dionici Ravna Gora- Vrbovsko, zbog gustog snijega koji pada i ledene kiše moguće su poteškoće i zastoji u prometovanju, javio je Hrvatski autoklub.

Vezani članci Led na cesti Više sreće nego pameti: Izgubio kontrolu na skliskoj autocesti i nekim čudom izbjegao nesreću Skliska cesta Šest nesreća u samo 15 minuta: Skliska cesta izazvala kaos u prometu

>> VIDEO: Pazite na zamke snijegom pokrivenih i skliskih cesta!

Mjestimice, gust snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru, te na sjeverozapadu zemlje. Na nekim ga dionicama cesta ima ugaženog ili raskvašenog. Ponegdje je snijeg nošen jakim vjetrom pa su zbog smanjene vidljivosti i uvjeti vožnje dodatno otežani.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na nekim autocestama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Zbog jake bure na dionici jadranske magistrale (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle). HAK upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Otkazani trajekti i katamarani

Mokrih i skliskih kolnika od kiše ima u Dalmaciji, Istri, na širem riječkom području te ponegdje u unutrašnjosti i Slavoniji. Zbog loših vremenskih prilika otkazane su trajektne linije na relaciji: Sućuraj-Drvenik, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Vis-Split-Vis i Sumartin-Makarska-Sumartin, te katamaran na relaciji: Vis-Split, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Bol-Jelsa i Korčula-Hvar-Split-Korčula.