Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pakao će trajati do subote

Oprez, danas nas očekuju temperature i do 40 stupnjeva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vruće će nam biti još danas i sutra, a onda u subotu jedno makar prolazno osvježenje! Temperatura je jučer bila do visokih 38, a na Jadranu ipak malo niža - uglavnom između 31 i 35 stupnjeva. Slično nas očekuje i danas, u kontinentalnom dijelu viša temperatura i veća sparina do promjene u subotu.

Danas nas očekuje sunčano, vrlo vruće i sparno. U jutarnjim je satima mjestimice moguća sumaglica, rijetko i magla. Vjetar će biti slab, a na Jadranu sredinom dana ponegdje umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 33 do 38, mjestimice i do 40 stupnjeva, izvijestio je DHMZ.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Slika nije dostupna Četvrti po redu Novi toplinski val: Evo gdje se očekuju najveće vrućine i za koji grad je izdano posebno upozorenje

Noć i jutro opet su bili topli i sparni, bez vjetra uz temperaturu do 26 stupnjeva. Na otvorenom moru i ponegdje u unutrašnjosti bit će sumaglice. I danas nas čeka sunčano, vedro te i dalje vrlo vruće i sparno vrijeme. Vruće će danas biti i u gorskim krajevima, između 32 i čak 36. Na Jadranu samo stupanj više, do 37. Poslijepodne će zapuhati i umjeren jugozapadnjak.

Tijekom dana i na južnom dijelu Jadrana vedro i sunčano te i dalje vruće. I ovdje će biti nešto umjerenog jugozapadnjaka, a temperatura bez znatnije promjene, od 32 do 37 stupnjeva. More će također biti toplo, posebno na ovom sjevernom dijelu gdje je jučer uglavnom bilo 27 stupnjeva.

Sutra će još potrajati iznimne vrućine, a najviša temperatura bit će i dalje 38. U subotu će biti uglavnom sunčano, ali poslijepodne okretanje vjetra na umjeren, prolazno i jak sjeveroistočnjak s kojim će stići i dugo iščekivano osvježenje. U sjevernom dijelu čak je i moguće grmljavinsko nevrijeme. U nedjelju opet sunčano, ali 30 stupnjeva činit će se kao osvježenje.

Na Jadranu sunčano i vrlo vruće, u subotu jugo, ali na sjevernom dijelu krajem dana prolazno će zapuhati umjerena i jaka bura. U nedjelju će se već smirivati, a osvježit će tek za koji stupanj!.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene