Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smirivanje vremena

Hladno jutro u Hrvatskoj, pazite na poledicu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najhladniji grad jutros je bio Otočac gdje je izmjereno -12 stupnjeva Celzijevih. HAK vozače upozorava na poledicu. Evo kakvo vrijeme Hrvatsku očekuje ovog vikenda!

U Zagrebu su jutros u 7 sati izmjerena 4 stupnja ispod ništice, kao i u Karlovcu i Kninu. U Pazinu je bilo -5, Otočcu najhladnije s -12, a u Lipiku -9 stupnjeva Celzijevih.

Pročitajte i ovo Saharski pijesak stigao do Hrvatske Objavljene satelitske snimke Saharski pijesak stigao u Hrvatsku: "Atmosfera u dijelovima zemlje bit će zamućena" Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg

Na Jadranu nešto toplije. U Rijeci je izmjeren jedan stupanj. U Splitu 3, Makarskoj 4, a Dubrovniku 5 stupnjeva Celzijevih.

Problemi zbog snijega i leda

Meteorolozi upozoravaju na moguću poledicu. Upravo je zbog nje tijekom noći u zagrebačku Traumatologiju primljeno više osoba s prijelomima.

ŽC 112 Zagreb zaprimio je stotinjak dojava od građana vezanih uz probleme sa snijegom (neočišćeni prilazi zgradama, opasnosti od padanja snijega s krovova, stabla i granje na prometnicama). Slični problemi su i u Karlovačkoj i Varaždinskoj županiji.

Danas će u Hrvatskoj biti djelomice sunčano, ponegdje u unutrašnjosti s maglom i niskim oblacima. Poslijepodne s jugozapada jače naoblačenje, zatim na Jadranu ponegdje malo kiše, a u Gorskom kotaru i Lici i snijega i kiše koji su mogući mjestimice i u središnjim predjelima.

Vjetar većinom slab, ujutro mjestimice na istoku umjeren sjeverozapadni, a poslijepodne na sjeveozapadu i u gorju jugozapadni i južni.

Na Jadranu u početku slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, poslijepodne jugo u jačanju na jako. Najviša dnevna temperatura između -2 i 2, na Jadranu od 8 do 13°C.

U Zagrebu je na širem području grada poslijepodne moguća slaba oborina na granici snijega i kiše. Vjetar uglavnom slab, a najviša dnevna temperatura od 0 do 2°C,  javlja DHMZ.

HAK: Zbog niskih temperatura moguća poledica

Zbog snijega na kolnicima na cestama u Gorskom kotaru i u dijelu Like na snazi su zimski uvjeti, zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Tijekom jutra zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima se savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, poštuju ograničenja te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zimski uvjeti važe na cestama u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju, Lici te središnjoj Hrvatskoj. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta prekinute su katamaranske linije: Novalja-Rijeka i Lošinj-Rijeka te brodska Unije-Susak-Lošinj. 

Željeznički promet

Sve pruge na području Republike Hrvatske otvorene su za promet, no zbog velikih količina snijega na nekim relacijama ima problema u željezničkom prometu, koji uzrokuju manja kašnjenja putničkih vlakova. Sve dežurne ekipe su na terenu.

Prognoza za nedjelju

Promjenljivo i pretežno oblačno ponegdje s kišom, uglavnom na Jadranu, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te u gorju, a potkraj dana i u središnjoj Hrvatskoj.

Na kopnu ponegdje magla. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni, u Lici i Gorskom kotaru mjestimice i jak. Na Jadranu umjereno i jako, osobito prema otvorenome ponegdje i olujno jugo.

Najniža jutarnja temperatura od -3 do 2, na moru od 5 do 11. Najviša dnevna uglavnom između 3 i 9, na Jadranu 11 i 15°C. (HIna/D.B./DUZS)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene