Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povučeni iz prodaje

Oprez! Ako ste kupili ove kekse za djecu, odmah ih bacite

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je potrošače da se zbog povećanog sadržaja akrilamida iz prodaje povlači keks za djecu s okusom jabuke od 150 grama BISKIDS 6+ s rokom uporabe do 3. listopada i 29. studenoga ove godine, a koji je na hrvatsko tržište stavila Biovega.

Putem EU RASFF sustava zaprimljena je dodatna obavijest o sljedivosti predmetnog proizvoda i utvrđenoj distribuciji na tržište Republike Hrvatske sljedećih LOT brojeva: 164001, najbolje upotrijebiti do 3. 10. 2017., 164802, najbolje upotrijebiti do 29. 11. 2017., priopćilo je u srijedu Ministarstvo poljoprivrede. To je ministarstvo 27. rujna izvijestilo i o povlačenju tog keksa LOT broj: 171401, trajnost do 3. 4. 2018., i LOT broj: 171905, trajnost do 12. 5. 2018., također zbog povećanog sadržaja akrilamida.

Pročitajte i ovo Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV Sedmi dan prosvjeda Ministarstvo će svinjogojce pozvati u Zagreb. Svoje djedove u prosvjedu podržali i studenti: "Ovo je zadnji krik, ako ovo izgubimo, svi možemo pakirati kofere" Tomislav Pokrovac, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Ultimatum do sutra u podne Svinjogojci čekaju sastanak s ministricom, Pokrovac za Dnevnik Nove TV otkrio kad će u politiku: "Ljudi me vole nezavisnog"

Spomenuti proizvod zbog povećanog sadržaja akrilamida nije u skladu s Uredbom (EZ) 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani.

Distributer je proizvoda nizozemska tvrtka Udea, Doornhoek 4040, 5465 TD Veghel, a na tržište Republike Hrvatske proizvod stavlja tvrtka Biovega, preko vlastitih maloprodajnih bio&bio trgovina.

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s navedenim podacima. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene