Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dan nakon priloga na Novoj Tv

Stigao odgovor iz Grada Zagreba: "Na održavanje i opremanje škola izdvojit ćemo 157 milijuna kuna"

I zagrebačke škole vape za obnovom (Foto: Dnevnik.hr) - 5
I zagrebačke škole vape za obnovom (Foto: Dnevnik.hr) - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 I zagrebačke škole vape za obnovom (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/1 >>
Nakon što je DNevnik Nove TV izvijestio o lošem stanju škola u Zagrebu, iz Grada Zagreba u petak je stigao odgovor. Tvrde da sukladno dostavljenim zahtjevima financiraju nabavu materijala za škole.

Samo ove godine na održavanje i opremanje osnovnih škola potrošit će nešto manje od 100 milijuna kuna, a u iste svrhe, za srednje škole izdvojit će malo manje od 57 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Aveniji Dubrovnik - 4 nesreća u Zagrebu FOTO Vozaču pozlilo u vožnji, preminuo je: Automobil završio na tračnicama Dina Ćevid, reporterka Dnevnika Nove TV Baby Lasagna Eurovizijska groznica u Zagrebu: "Nećemo tako skoro imati tako dobrog izvođača"

U planu je i obnova škola koje i dalje imaju azbest na krovovima.

Podsjetimo, zagrebačka osnovna škola Jure Kaštelan ima niz problema, no najveći je ipak azbestni krov. Đaci i njihovi roditelji bolju će školu dobiti tek uoči idućih lokalnih izbora jer će posao, prema planu, biti gotov 2021. godine.

Oporba smatra da bi grad Zagreb trebao imati dovoljno novca za probleme sa školskom infrastrukturom. ''Gradonačelnik grada Zagreba troši gradski novac na političku trgovinu, financira općine i gradove, gdje onda pokušava vrbovati te načelnike u svoju stranku, a s druge strane novac Zagrepčana ne ulaže u ono što je po meni najpotrebnije", komentirao je Gordan Maras. Zabrinjavajuće je, smatra gradska oporba, i to što se gotovo uopće ne koristi europski novac.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene