Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AFERA LAŽNE FOTOGRAFIJE

Predsjednica o slučaju ministra Tolušića: ''Sve je to tako prljavo. Ma dajte''

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/2 >>
Izvidi USKOK-a u slučaju ministra Tomislava Tolušića se nastavljaju.

Kako je potvrđeno Dnevniku Nove TV, zasad nema novih ispitivanja. Tolušić se u petak ujutro pojavio na događaju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, ali je izbjegao novinarska pitanja. Iz njegova Ministarstva poručuju da je istraga u tijeku i službene informacije o kontaktima s istražiteljima ne daju.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Pragu Opasno skrovište Djevojka s fotografije koja je obišla svijet: "Četvrti kat je bio zamka, ubojica je hodao prema nama, netko je pao..." Tomislav Tolusić Rezultati istrage Europski tužitelj podigao optužnicu protiv bivšeg ministra: Pogledajte za što ga terete

Oporba nije uvjerena da je cilj, kako kažu u Vladi lažnim fotografijama, destabilizirati Vladu.

''Ja bi prije rekao da se radi o tome da je banda udarila na bandu, odnosno da su dvije bande unutar HDZ-a navalile jedna na drugu'', ocjenjuje Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida.

''Stari dobri prokušani recept jednom aferom dobro zasjeni drugu aferu. To je specijalitet HDZ-a, dakle to je on specijalitet kuće', kaže Predrag Matić, saborski zastupnik SDP-a.

''Smiješna optužba, što se tiče afere oko fotomontaže, a odnosi se na potpredsjednika Vlade već sam o tome sve rekao'', rekao je Branko Bačić, saborski zastupnik HDZ-a.

''Svaki put kada se vidimo kažem prije svega da pazi i skrbi na svoje zdravlje i na svoju obitelj'', kaže Zdravko Marić, ministar financija (HDZ).

Kao da se ništa ne događa, ministar Tolušić u petak ujutro bio je na poreznoj konferenciji. Poslije na događaju bez kamera. U okolici Križevaca otvorio je pogon za proizvodnju rajčica. Tolušić je s istražiteljima razgovarao prije nekoliko dana. Iz Uskoka poručuju - izvidi su tajni. Uobičajena je procedura i provjera svih tvrdnji.

A vodi li ih pravac i do dokumentacije Ministarstva poljoprivrede i djelokruga njihovog rada - nitko ne potvrđuje, ali ni demantira.

I dok premijer kaže - to je udar na ministra i Vladu, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović - prije dva dana poručuje - time se ne treba baviti. I izbjegava daljnja pitanja. ''Sve je to tako prljavo. Ma dajte'', rekla je predsjednica na upit o Tolušiću.

Martina Dalić, Tolušićeva bivša kolegica, koja je Vladu napustila zbog afere Borg i autentičnih mailova, sve prati: ''U Hrvatskoj se osobno vrijeđanje i osobno difamiranje profiliralo kao instrument političke borbe. Ja sam tome bila izložena u velikoj mjeri.''

Policija i tužitelji sada istražuju - tko stoji iza afere s ministrom Tolušićem - za koju u Vladi uvjeravaju da je lažna.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene