Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potonula jedrilica

Ophodni brod ‘Šolta’ spasio dvojicu Norvežana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ophodni brod hrvatske Obalne straže ‘Šolta’ danas je oko 14 sati spasio dvojicu norveških državljana čija je jedrilica potonula kod otoka Žirja, u šibenskim vodama.

Kako je priopćio časnik za odnose s javnošću HRM-a Francois Buj, Nacionalna središnjica traganja i spašavanja iz Rijeke (NSTS) dojavila je oko 13 sati u operativno središte Obalne straže i Hrvatske ratne mornarice da su primili signal za opasnost s broda ‘Adriatic’, koji se nalazi 21 nautičku milju jugozapadno od otoka Žirja. O tome je obaviješten ophodni brod ‘Šolta’ koji je u 13,35 sati oko 27 milja jugozapadno od otoka Žirja uočio gumenjak i splav za spašavanje, na kojoj su bile dvije osobe koje su odmah ukrcane na ‘Šoltu’.

Pročitajte i ovo Jato orki, ilustracija Igra ili nešto drugo? Strava na moru! Kitovi ubojice potopili jedrilicu kod Španjolske: "Udarali su u kobilicu 45 minuta" Ilustracija nesreća u Puli Izvodio radove na jedrilici, a zbog jednog poteza došlo je do eksplozije: 35-godišnjak teško ozlijeđen

Brodolomci su u dobru stanju i nisu ozlijeđeni, a naknadno je utvrđeno da je riječ o norveškim državljanima čiji je brod potonuo. Plovili su prema Visu i kad su uočili da im u jedrilicu prodire more, napustili su je i sklonili se na splav za spašavanje.

‘Šolta’ će brodolomce iskrcati u primoštenskoj luci i ondje će ih prihvatiti djelatnici šibenske Lučke kapetanije. Osim lučke kapetanije o događaju je obaviješteno i ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, stoji u priopćenju. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene