Obavijesti Video Pretražite Navigacija
100 tisuća eura mita

Opet odgođen početak suđenja Marini Lovrić Merzel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje bivšoj SDP-ovoj sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel, koje je trebalo početi u petak, odgođeno je dok Vrhovni sud ne odluči o zahtjevu glavnog državnog odvjetnika za zaštitom zakonitosti odluke suca Ivana Turudića koji je u ožujku ponovno odbio nagodbu Uskoka s poduzetnikom Željkom Žužićem.

Željko Žužić kao suoptuženik bivše županice još je 2016. priznao da je Marini Lovrić Merzel dao sto tisuća eura mita, nakon čega je s USKOK-om sklopio sporazum koji mu je predviđao uvjetnu kaznu od godine dana uz rok kušnje od četiri godine.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović na Pantovčaku - 6 Nova kritika Milanović: ''Plenković dobro zna kakva je čovjeka doveo na čelo DORH-a'' Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom"

No kako je sudac Ivan Turudić nagodbu dva puta odbio, uz argument da je kazna premala, konačnu riječ dat će Vrhovni sud koji je i ranije ustvrdio da suci ne bi smjeli intervenirati u sadržaj nagodbi optuženika i tužiteljstva i okolnosti slučaja, već samo kontrolirati njihovu zakonitost.

Odgodu početka suđenja u petak je zatražio USKOK, a sudac Turudić zahtjev je prihvatio.

Novinarima je potom kazao da tužiteljstvo nije korektno postupilo jer sud nisu obavijestili da će tražiti odgodu, a s njim se slažu i odvjetnici optužene Marine Lovrić Merzel.

USKOK Lovrić Merzel tereti da je sa svojim suoptuženicima odgovorna za niz nezakonitosti – od primanja mita i pranja novca do neosnovanog plaćanja savjetnika, preplaćivanja zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na zabave.

Uz tu bivšu lokalnu moćnicu, koja je nakon uhićenja provela više od pet mjeseci u istražnom zatvoru, te Žužića optuženi su i ostali akteri te korupcijske priče –predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobešćak, Bernard Popec koji je županiji prodao zgradu za Hitnu pomoć, njezin nećak Dalibor Rožanković i voditelj u Hrvatskim šumama Zvonko Rožić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene