Ilustracija (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Muškarac (48) osuđen je na dvije i pol godine bezuvjetnog zatvora jer je pokušao silovati poznanicu (62)


Službenik jedne podravske općine (48) osuđen je na dvije i pol godine bezuvjetnog zatvora za pokušaj silovanja poznanice (62), piše Podravski.hr.

Vezani članci Snopovi švicarskih franaka (Foto: Dnevnik.hr) Što presuda Vrhovnog suda znači za korisnike kredita u švicarcima? "Ovo je kruna osmogodišnje borbe" Britanski parlament (Foto: AFP) Britanski vrhovni sud odlučuje o legalnosti suspenzije parlamenta: Johnson bi mogao biti izložen snažnim pritiscima

Županijski sud u Varaždinu osudio ga je krajem prosinca 2016. godine nepravomoćno na godinu i 10 mjeseci zatvora, no Vrhovni sud usvojio je žalbu tužitelja i povećao mu kaznu.

Prema presudi, osuđeni muškarac u večernjim je satima stigao kod poznanice, koju je zatim snažno uhvatio rukama za ramena i dva puta je gurnuo u zid te ju snažno tiskao. Nakon toga nesretnu ženu bacio je na kauč i stavio joj ruke preko usta.

Žena se u jednom trenutku uspjela osloboditi i istrčala je na dvorište gdje je dozivala pomoć. No, muškarac ju je stigao, bacio na pod i legao na nju. Žena se i dalje snažno opirala i uspjela se dignuti, a napadač ju je uhvatio oko struka i počeo vući u kući. Uspjela mu se istrgnuti i sakriti. Kada je napadač shvatio da je ne može pronaći, odustao je i otišao.

Žena je pak nazvala policija i kazneno prijavila 48-godišnjaka koji je zatim optužen, a sada i osuđen za pokušaj silovanja.