Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda Vrhovnog suda

Gurao je u zid, bacio na kauč, vukao po dvorištu... Općinskom službeniku 30 mjeseci zatvora za pokušaj silovanja poznanice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac (48) osuđen je na dvije i pol godine bezuvjetnog zatvora jer je pokušao silovati poznanicu (62)

Službenik jedne podravske općine (48) osuđen je na dvije i pol godine bezuvjetnog zatvora za pokušaj silovanja poznanice (62), piše Podravski.hr.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Pravna bitka Vrhovni sud ukinuo presudu protiv Hoda za život, reagirao Tomašević: "Ovo nas neće pokolebati" Ivica Todorić dolazi na sud odbijena žalba DORH-a Todorić nije kriv za izvlačenje 1,25 milijuna eura iz Agrokora: Vrhovni sud potvrdio oslobađajuću presudu

Županijski sud u Varaždinu osudio ga je krajem prosinca 2016. godine nepravomoćno na godinu i 10 mjeseci zatvora, no Vrhovni sud usvojio je žalbu tužitelja i povećao mu kaznu.

Prema presudi, osuđeni muškarac u večernjim je satima stigao kod poznanice, koju je zatim snažno uhvatio rukama za ramena i dva puta je gurnuo u zid te ju snažno tiskao. Nakon toga nesretnu ženu bacio je na kauč i stavio joj ruke preko usta.

Žena se u jednom trenutku uspjela osloboditi i istrčala je na dvorište gdje je dozivala pomoć. No, muškarac ju je stigao, bacio na pod i legao na nju. Žena se i dalje snažno opirala i uspjela se dignuti, a napadač ju je uhvatio oko struka i počeo vući u kući. Uspjela mu se istrgnuti i sakriti. Kada je napadač shvatio da je ne može pronaći, odustao je i otišao.

Žena je pak nazvala policija i kazneno prijavila 48-godišnjaka koji je zatim optužen, a sada i osuđen za pokušaj silovanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene