Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemaju sredstava

Općini Sibinj blokiran račun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik općine Sibinj Josip Pavić izjavio je danas kako zbog blokade računa u proteklih osam mjeseci s računa općine nije ništa plaćeno, jer vjerovnici stalno ovršavaju sredstva, djelatnici rade bez plaće, telefoni su isključeni te da nemaju pristup internetu.

Josip Pavić, načelnik općine Sibinj izjavio je tijekom zajedničkoga obilaska lokacija županijskih cesta sa županom Brodsko-posavske županije Danijelom Marušićem kako zboglokade računa u protklih osam mjeseci s računa općine Sibinj nije ništa plaćeno, jer vjerovnici stalno ovršavaju sredstva, djelatnici rade bez plaće, telefoni su isključeni i nemaju pristup internetu.

Pročitajte i ovo Parking na rivi Oglasila se gradska firma Splićaninu prisjeo dvosatni parking: "Naplatili su mi 119 eura, ovo je prevarantski račun" Ilustracija Papreno FOTO "Cijene kao u hotelu s pet zvjezdica!" Šokirani čitatelj poslao nam je račun nakon što je na trajektu naručio dva mala piva

"U radove na županijskim cestama ove godine je uloženo 17,5 milijuna kuna, a od toga 2 milijuna kuna uložila je županijska uprava za ceste, a ostalo ministarstvo prometa i veza", rekao je Marušić tijekom boravka na gradilištu u Sibinju, dodavši kako je obnova tamošnje dionice županijske ceste vrijedna 4 milijuna kuna te da je potpora županije zbog blokade općinskoga proračuna iznimno važna.

Načelnik Pavić je ocijenio investiciju važnom jer je njezina vrijednost u visini njihova godišnjeg proračuna" te dodao kako je općina za ovaj projekt ranije priredila projektnu dokumentaciju, međutim sada i da želi u projektu ne može financijski sudjelovati zbog blokade proračuna koja traje već osam mjeseci.

>> Izbjegnuta željeznička nesreća: Putnički vlak umalo naletio na teretni!

Najavio je kako bi o problemu funkcioniranja općine ovih dana trebalo razgovarati i s ministrom financija Slavkom Linićem te podsjetio kako su dugovanja za neplaćene račune u proteklih osam mjeseci oko 4,5 milijuna kuna.

Istaknuo je kako su naslijedili šest milijuna dugova po ovrhama bez kamata. "Ukupni dug sada je oko 9 milijuna kuna, a kamate na ovrhe su velike jer primjerice kada kod FINA-e sjedne ovrha za račun od 400.000 kuna koji nije plaćen tri godine, općini se s računa skine ukupno 717.000 kuna", rekao je Pavić izrazivši nadu da će prestati stizati nove ovrhe na općinski račun. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene