Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vukovarsko-srijemska županija

Općina Nijemci: Poplavama zahvaćena 3 minska polja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema zapisnicima, na tom području su evidentirana tri minska polja s 50 mina PROM i 78 PMA3, a područje je jasno i vidljivo označeno s 28 oznaka minske opasnosti.

Uz poplavljena minski sumnjiva područja u općinama Gunja i Vrbanja, danas je poplavljeno minski sumnjivo područje u predjelu šume Somovac u Općini Nijemci, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, priopćio je Vladin Ured za razminiranje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna županjska posavina Od katastrofalnih poplava prošlo je osam godina: Apokaliptični prizori Slavonije pod vodom i danas se čine nestvarnima Slika nije dostupna Nova prijetnja Voda nosi mine na već razminirana područja?

BiH: Eksplodirala mina kod Brčkog nakon poplave

Područje se nalazi oko 4,5 kilometra jugoistočno od sela Lipovac, neposredno uz granicu sa Srbijom. Površina minski sumnjivog područja je 1,4 milijuna četvornih metara, u dužini pokriva oko 4,5 kilometra, a široko je od 250 do 750 metara.

Prema zapisnicima, na tom području su evidentirana tri minska polja s 50 mina PROM i 78 PMA3, a područje je jasno i vidljivo označeno s 28 oznaka minske opasnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene