Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čekamo odgovor

FOTO Policajci parkirali tamo gdje kažnjavaju građane i otišli u nabavku WC papira: "To im nije prvi put, nekad odu i na kavu"

Opatijska policija parkirala na cesti - 3
Opatijska policija parkirala na cesti - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Policijski automobil bio je u petak prijepodne parkiran na cesti u Ulici Maršala Tita u Opatiji. Opatijska policija u nabavci toaletnog papira napravila je prekršaj za koji, kako nam kažu čitatelji, kažnjavaju građane.

Fotografije parkiranog službenog policijskog automobila dobili smo od čitatelja uz napomenu da na istom mjestu upravo opatijska policija piše građanima kazne zbog nedopuštenog parkiranja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Općina Stara Gradiška U šumi pronađen ženski leš Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila

Ovaj put na cesti je bez upaljena sva četiri žmigavca najmanje petnaestak minuta stajao policijski automobil. Vidljivo je natrpan toaletnim papirom na zadnjem sjedištu, a za volanom nije bilo nikog.

Čitatelj navodi kako to nije prvi put da policajci ovdje parkiraju. "Ponekad tako parkiraju i da bi otišli na kavu u obližnji kafić", tvrdi. "U automobil je ušao policajac u civilu", dodaje.

Opatijska policija parkirala na cesti - 3 Opatijska policija parkirala na cesti - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

Policiji Zakon o sigurnosti prometa na cestama dopušta povrede propisa u određenim slučajevima.

Radi se o potjeri pod rotirkama te uključivanju u promet, zaustavljanju i parkiranju vozila te polukružnom okretanju kad je to neophodno potrebno, no bez ugrožavanja ostalih vozača.

Također, bez obzira na to imaju li ugrađene rotirke, u slučaju potrebe policajci mogu prelaziti iz trake u traku, ne moraju poštivati prometne propise, mogu se zaustaviti ili parkirati te koristiti mobitel u vožnji.

Opatijska policija parkirala na cesti - 3 Opatijska policija parkirala na cesti (Foto: DNEVNIK.hr)

O tome je li i nabavka toaletnog papira jedan od prioriteta u kojemu policajci ne moraju poštivati prometne propise, a prema kojima i sami kažnjavaju građane - pitali smo PU primorsko-goransku.

Njihov odgovor objavit ćemo čim ga dobijemo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene