Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hitna pomoć u Opatiji već par godina prima donacije zahvaljujući čepovima.


Naime, talijanski bračni par, inače članovi humanitarne organizacije 'Vitezovi Malte' godinama u svojoj zemlji kupe plastične čepove, koji se kod nas bacaju, te tim novcem financiraju humanitarne akcije, uglavnom vezane uz zemlje trećeg svijeta.

Vezani članci Gradonačelnik Opatije Dujmić u društvu francuskog veleposlanika u Hrvatskoj Gradonačelnik prekršio epidemiološke mjere, večerao s francuskim veleposlanikom: "Bilo bi neprimjereno odbiti" Gužva u blizini OŠ Šestine Nakon objave snimke gužve ispred škole na Šestinama, na pomolu rješenje? Evo što je grad roditeljima obećao

>> Tučnjava zbog plastičnih boca?

No, Rita Panzieri i njezin muž su se 2008. godine zatekli u opatijskom Domu zdravlja te ostali zatečeni uvjetima, pogotovo derutnim kolicima kojima su se pacijenti prevozili. Ubrzo su se vratili iz Italije s novim kolicima objašnjavajući kako svoju udrugu financiraju reciklažom čepova za što se u njihovoj zemlji dobije 40 centi po komadu, piše Novi list. Djelatnici Hitne pomoći su se odmah pridružili akciji i počeli su prikupljati čepove. Ubrzo su im se pridružili i susjedi u okolici jer se glas o tome počeo širiti.

Tako bračni par iz Italije svaki blagdan dođu u Opatiju i pokupe prikupljene čepove usput donoseći u znak zahvalnosti Hitnoj pomoći nešto što im treba. Tako su i ovaj blagdan Svih svetih humanitarci iz Opatije otišli s pet punih vreća čepova kojima financiraju školovanje djece i dovod vodovoda u zemljama Afrike.

'Dobili smo i balone za umjetno disanje, 25 tubusa za umjetno disanje. Vrijednost tih poklona koje donesu iznosi oko 5.000 kuna', kazao je za list voditelj opatijske ispostave Doma zdravlja PGŽ-a Davor Vukobrat.