Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čep po čep

Opatijska Hitna pomoć kupi čepove i prima donacije iz Italije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hitna pomoć u Opatiji već par godina prima donacije zahvaljujući čepovima.

Naime, talijanski bračni par, inače članovi humanitarne organizacije 'Vitezovi Malte' godinama u svojoj zemlji kupe plastične čepove, koji se kod nas bacaju, te tim novcem financiraju humanitarne akcije, uglavnom vezane uz zemlje trećeg svijeta.

Pročitajte i ovo PR Rješenje za manje plastičnog otpada Pametan način brige za okoliš: od sada čepovi ostaju pričvršćeni Provjereno: Ilegalna kuća - 8 Donosi Provjereno Zaposlenica Ministarstva turizma gradila nelegalno, odbila srušiti pa povukla nevjerojatan potez: "Ovdje je sve izvan pameti"

>> Tučnjava zbog plastičnih boca?

No, Rita Panzieri i njezin muž su se 2008. godine zatekli u opatijskom Domu zdravlja te ostali zatečeni uvjetima, pogotovo derutnim kolicima kojima su se pacijenti prevozili. Ubrzo su se vratili iz Italije s novim kolicima objašnjavajući kako svoju udrugu financiraju reciklažom čepova za što se u njihovoj zemlji dobije 40 centi po komadu, piše Novi list. Djelatnici Hitne pomoći su se odmah pridružili akciji i počeli su prikupljati čepove. Ubrzo su im se pridružili i susjedi u okolici jer se glas o tome počeo širiti.

Tako bračni par iz Italije svaki blagdan dođu u Opatiju i pokupe prikupljene čepove usput donoseći u znak zahvalnosti Hitnoj pomoći nešto što im treba. Tako su i ovaj blagdan Svih svetih humanitarci iz Opatije otišli s pet punih vreća čepova kojima financiraju školovanje djece i dovod vodovoda u zemljama Afrike.

'Dobili smo i balone za umjetno disanje, 25 tubusa za umjetno disanje. Vrijednost tih poklona koje donesu iznosi oko 5.000 kuna', kazao je za list voditelj opatijske ispostave Doma zdravlja PGŽ-a Davor Vukobrat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene