Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Opasne igre maloljetnika postaju sve popularnije. Skaču na krovove autobusa, kamenuju vlakove, pretrčavaju prugu ispred jurećeg vlaka, a sve zbog želje za dokazivanjem.


Tisuće novih snimaka opasnih igara svakodnevno se pojavljuju na internetu. Međutim, na njima se gotovo nikad ne vide tragične posljedice. Za Provjereno svoju je priču ispričao strojovođa koji je izgubio oko nakon što su ga petero maloljetnika kamenovala dok je upravljao vlakom. Darko Šplajt  je 20 godina vozio vlak. Mislio je da će 8. rujna 2006. biti još jedan normalan radni dan na pruzi u Istri. Vlak je išao brzinom od 80 kilometara na sat. Bez ikakvog razloga, mladići su počeli bacati na njegovu lokomotivu kamenje.

Vezani članci Andrew Jones Ima državljanstvo, ali mu ne daju da igra jer se nije "rodio kao Hrvat": Iz Saveza stigao sramotni odgovor Filip i Slađana Gržinčić Bračne ili partnerske svađe, svađice i epske bitke - bez njih nema prave veze: "Oni koji kažu suprotno vrlo vjerojatno lažu. Barem malo"

'Dobio sam strašan udarac, u trenutku nisam primjetio ni kad se staklo razbilo na lokomotivi, niti sam čuo da je nešto udarilo, samo sam dobio udarac i oblila me krv ', ispričao je Darko. Na stradalo oko danas vidi samo obrise. Petorica maloljetnika koji su kamenovali vlak su procesuirani.  Darko zna da su oni jedni od rijetkih koji su shvatili posljedice svoje opasne igre.

Kako odmalena odgajati sina ili kćer tako da nauči kakve su moguće posljedice za njih ili sve oko njih, jedno je od najtežih roditeljskih pitanja?

Emisiju Provjereno gledajte sutra, u 22 sata na programu Nove TV.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju