Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Opasna Jagodica Bobica u odijelu Djeda Božićnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poduzeće Magma d.d. reagiralo je danas na sinoćnje priopćenje Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH, u vezi s povlačenjem s tržišta dječje igračke "Strawberry".

U priopćenju voditeljica odnosa s javnošću Magme d.d., Mirjana Glavak, navodi kako su "igračke i proizvodi namijenjeni djeci, koje uvozi Magma d.d., kontinuirano podvrgnuti kontroli sanitarne inspekcije te da je sporna lutka uredno prošla carinsku i zdravstvenu kontrolu kod samog uvoza".

Pročitajte i ovo Zelenski u Avidijivki nakon mjeseci žestokih borbi Pala je Avdijivka: Ukrajinske snage povukle se iz razorenog istočnog grada, ostali su bez streljiva Slika nije dostupna Nove epizode od 17. travnja Nova TV najmlađima otkriva novi look Jagodice Bobice

- Naknadnom kontrolom sanitarne inspekcije ustanovljeno je da samo jedna lutka, od 16 cm, obučena u crveno odijelo, kapu i krzneni šal, ne odgovara u potpunosti zdravstvenoj ispravnosti. Do sada je prodano svega 92 opisane lutke (po cijeni od 19,99 kn), a ostatak je odmah povučen iz prodaje, te je na zahtjev naše tvrtke lutka poslana na dodatnu analizu, ističe se u priopćenju Magme d.d. .

Voditeljica odnosa s javnošću, Mirjana Glavak, također navodi da Magma d.d. "još nije dobila službeno rješenje", a kako "neslužbene informacije govore da se radi o ispadanju krznenih dlačica s kape".

- Fotografije različitih lutaka Jagodica Bobica, objavljene u
medijima, daju krivu sliku kako je cjelokupan asortiman opasan, stoji u priopćenju.

U priopćenju se, uz ostalo, navodi i kako Magma "vodi brigu o
kvaliteti robe koju prodaje" te da navedene lutke Jagodica Bobica (Strawberry), dobavlja od japanskog proizvođača BANDAI, jednog od najvećih proizvođača igračaka koji distribuira igračke diljem svijeta, i koji zadovoljava visoke svjetske i europske standarde.

Magma d.d. također ističe kako "podržava svaku akciju koju će nadležna tijela provoditi za nadzor i uklanjanje robe koja ne odgovara svojom kvalitetom, a pogotovo roba koje su štetne za zdravlje".

U Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi - koje je sinoć priopćilo kako se "zbog zdravstvene neispravnosti povlači s tržišta dječja igračka 'STRAWBERRY', zemlje podrijetla Kine, uvoznika za Hrvatsku Magma d. d." - ni danas popodne kao ni sinoć, nisu bili telefonom dostupni za preciznije pojašnjenje o "uzrocima neispravnosti" spomenute igračke ni za komentar odluke o njenom povlačenju s tržišta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene