Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Organizira Srce

Ostali ste opet kod kuće? Znanja nikad dovoljno, upišite neki od tečajeva koji se nude online i besplatno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zimsko vrijeme i nove mjere koje preporučuju ostanak u domu pravi su trenutak na neki od online tečajeva koji se nude putem Sustava za online tečajeve Sveučilišnog računskog centra (Srce). Za građane je dostupno više od 20 besplatnih online tečajeva.

Sveučilišni računski centar (Srce) svojim korisnicima nudi velik broj besplatnih online tečajeva iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija i srodnih područja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tečaj medicinskog odgovora Beroš: ''Ujedinili smo znanje i iskustvo cijelog zdravstvenog sustava'' Slika nije dostupna "Uz male oscilacije" Guverner Vujčić otkrio po kojem ćemo tečaju vjerojatno mijenjati kune za euro kad uđemo u eurozonu

Tečajevi su namijenjeni samostalnom učenju i omogućuju korisniku da odabere mjesto i vrijeme kada će se posvetiti učenju, kao i tempo kojim će prolaziti kroz sadržaj tečaja.

Tečajevi uz vodstvo predavača se plaćaju, a online tečajevi su besplatni. U ponudi su tečajevi o osnovama uporabe računala i Interneta, tečajevi o web tehnologijama, izradi web stranica i web sjedišta te drugi tečajevi i prezentacije. Popis tečajeva nalazi se na ovom linku.

Potrebna registracija u sustav

Prije prijave na tečaj treba se registrirati u Sustavu za online tečajeve Srca. Korisnici portala e-Građani mogu se registrirati na jednak način kako se prijavljuju i na sam portal e-Građani. Više informacija nalazi se na ovom linku.

Na naslovnici Sustava za online tečajeve Srca treba kliknuti na gumb "Prijava putem NIAS-a" i dalje pratiti upute na ekranu. Za uspješan dovršetak registracije potrebna je aktivna e-mail adresa.

Prilikom svake sljedeće prijave u sustav, korisnik treba kliknuti na dugme "Prijava putem NIAS-a" pa odabrati svoj način prijave na portal e-Građani. Upute za prijavu nalaze se na ovom linku.

Prijava na online tečajeve

Nakon registracije, s lijeve strane prozora bit će vidljiv okvir s dostupnim skupinama tečajeva. Potrebno je kliknuti na neku od skupina i odabrati željeni tečaj.

Klikom na naziv tečaja korisnik može pogledati opis tečaja te odlučiti želi li se na njega prijaviti. Prijava na tečaj obavlja se klikom na dugme "Upiši me". Nakon prijave, korisnik ostaje upisan u tečaj neograničeno dugo, a ako želi, iz tečaja se može samostalno ispisati.

Pohađanje dostupnih online tečajeva

Odmah nakon prijave na željeni tečaj, prikazuju se sve teme u istome. Kroz sadržaj tečaja se može prolaziti redoslijedom kako su teme prikazane, nekim drugim redoslijedom ili se mogu pregledavati samo neke teme.

Kao pomoć prilikom registracije i prijave na tečaj, na raspolaganju su videoupute u kojima su prikazani svi potrebni postupci. Videouputama se pristupa s naslovnice Sustava za online tečajeve Srca, klikom na sliku kamere, koja se nalazi pokraj dugmeta "Prijava putem NIAS-a".

Završetak online tečaja

Kad je korisnik tečaj pregledao u cijelosti i završio s njim, na svoje računalo može preuzeti ili ispisati potvrdu o završenom online tečaju. Izdaje mu se i digitalna značka, o čemu će obavijest dobiti putem e-maila.

Za više informacija ili pomoć prilikom prijave na tečajeve građani se mogu obratiti na e-mail adresu edu@srce.hr ili pozivom na broj telefona 01/6165-165.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene