Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestao u trenu

Vezan za invalidska kolica upao u rijeku, nisu razmišljali ni sekunde: "On je borac. Gleda te, gleda, ali ga ne možeš povući"

Aktualno Galerija Spasili mladića u kolicima od utapanja, ilustracija - 1 Spasili mladića u kolicima od utapanja, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Slaven Vukoja Slaven Vukoja Foto: DNEVNIK.hr Goran Mijić Goran Mijić Foto: DNEVNIK.hr Spasili mladića u kolicima od utapanja, ilustracija - 4 Spasili mladića u kolicima od utapanja, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Spasili mladića u kolicima od utapanja, ilustracija - 3 Galerija 1/7 >>
Mladić vezan za invalidska kolica upao je u rijeku u Slavonskom Brodu. Od sigurnog utapanja spasila su ga petorica građana koja su uskočila u Savu i zatim su ga izvukli na sigurno. Među ovim herojima, s kojima je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić, bila su i dva hrvatska vojnika.

Jako sunce iznad Slavonskog Broda ga je zaslijepilo, izgubio je kontrolu nad kolicima i pao niz nasip te završio u rijeci. Popodnevni izlazak u koji nerijetko ide, tridesetogodišnjeg Valentina umalo je stajalo života.

"Samo odjedanput se sjećam da sam završio u Savi", ispričao je Valentino Čolak.

Zatim je u trenu nestao ispod površine vode. Na sreću, u šetnji sa svojim obiteljima bila su i petorica heroja koji su odmah priskočili u pomoć.

"Skinuo sam sat, bacio mobitel i potrčao sam. U robi sam skočio, nisam se imao vremena ni skidati", rekao je Goran Mijić.

"Ljudi su zvali upomoć i onda sam krenuo trčati. Goran je već bio dolje. Skočio sam za njim unutra i krenulo je spašavanje", prisjetio se Slaven Vukoja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Burna noć Muškarac upao u more kod Crikvenice, zamalo se utopio, jedna je stvar bila ključna: Već je plutao na leđima

Sava je taj dan odlučila biti neukrotiva i divlja, a teška električna invalidska kolica dodatno su zakomplicirala spašavanje.

"Glava mu je dugo bila pod vodom. On je borac. Gleda te, gleda, ali ga ne možeš povući. Oči mu vidiš, ali ta kolica su nam bila najveći problem", ispričao se Vukoja.

"Tražio sam tu kopču da otkopčam, nisam mogao naći da otkopčam jer on je bio povezan", rekao je Mijić.

Pročitajte i ovo Spašavanje djevojčice Ujedinjena akcija Dramatična snimka spašavanja: Djevojčica koju je od divljih valova spasio otac bori se za život

Među hrabrim spasiocima, koji se do tada nisu poznavali, bila su i dva hrvatska vojnika. Ovim pripadnicima Puma i Pauka i ministar obrane Mario Banožić poslao je poruke zahvale.

"Uletio sam u vodu. On je u tom trenutku bio već duboko pod vodom. Izvukao mu glavu van i, kada sam vidio da je prodisao, odmah mi je bilo lakše. Funkcionirali smo kao tim. Kao da smo se dogovorili, kao da se znamo sto godina. Da je bilo tko od nas falio, Valentina danas ne bi bilo", rekao je vojnik Antonio Karešin.

No tu je. Pušten je iz bolnice, a svojim herojima poručuje da su mu spasili život: "Tim dečkima puno hvala i da su svi živi i zdravi."

Brodski heroji govore da bi opet, bez razmišljanja učinili isto.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene