Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bolesnima je pola puta do ozdravljenja kada naiđu na dobrog liječnika i sjajnu medicinsku sestru. Tako tvrde pacijenti koji su odabrali najboljeg liječnika i najbolju medicinsku sestru za prošlu godinu.


Slava Šepec, glavna medicinska sestra u klinici za plućne bolesti Jordanovac je najsestra prema izboru pacijenata. 'Ja sam samo medicinska sestra, ja ne znam da sam najbolja medicinska sestra. Mislim da su najbolje medicinske sestre sve sestre koje rade noćne smjene i svaki dan su uz pacijenta', kazala je Šepec.

Iako je Slavin posao vrlo težak i stresan, pacijenti su prepoznali njezinu ljubav i predanost prema pozivu. 'Morate voljeti pacijente, morate prepoznati njihovu bol, morate prepoznati njihovu tugu, morate se veseliti kada im je malo bolje, morate znati voditi i držati ih za ruku kada više niti jedan lijek ne može pomoći', dodala je.

>> Milinović napao vladajuće: Ostojić tjera mlade liječnike iz zemlje!

Vezani članci Koronavirus u Srbiji, ilustracija Dramatično stanje kod susjeda: Više od milijun zaraženih koronavirusom od početka pandemije Koronavirus, ilustracija Posustaje li korona? Danas manje novozaraženih i preminulih: Provjerite situaciju po županijama

Liječenje pacijenata i spašavanje njihovih života njemu su na prvom mjestu. Riječ je o doktoru Dragutinu Ivanoviću, pročelniku Centra za Hitnu medicinu u KBC-u Rebro. Često ga zovu 'liječnik s emocijama'. Njemu su pacijenti dali priznanje za najliječnika. 'To je jedan poseban osjećaj jer zapravo dobili ste priznanje od pacijenata, a medicinu sam išao studirati radi pacijenata', kazao je Ivanović.

Marijo Drlje, predsjednik Udruge pacijenata Hrvatske je kazao kako su Šepec i Ivanovića prepoznali upravo po njihovim djelima koja su trajna jer znače život.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju