Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Revolucionarna metoda

Vampirski serum: Hrvati koji se liječe vlastitom krvlju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ozljede su sastavni dio svakog života. Lijek za brži oporavak leži u svakom od nas.

Darijin rukometni san prekinule su ozljede.Umjesto odlaska na Olimpijske igre s rukometnom reprezentacijom, do njih je - dosanjkala. Parket i loptu zamijenila je - ledenim stazama.
''Ozljede jesu česte, to je dosta opasan sport i brz! Brzine se kreću do 150 km/h, morate podignit fizičku spremnost na visoki nivo'', rekla je Daria ekipi Provjerenog.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih" Provjereno donosi priču o hororu u petrinjskoj tvornici - 9 Pritisak poslodavaca Smrskana ruka, otkinuti prsti, spaljene ruke: Horor u hrvatskoj tvornici, radnice progovorile o groznim uvjetima

>>Kada smo se pretvorili u XXL naciju?

Nakon teških ozljeda - puknuća prednjeg križnog ligamenta, napuknuća oba meniskusa, oštećenja hrskavice, doznala je da lijek leži u - njoj. Njezina vlastita krv - autologni kondicionirani serum. Njegova je zadaća blokada upalnog djelovanja bijelih krvnih zrnaca.

Prof. dr. sc. Miroslav Hašpl, specijalist ortopedije tvrdi kako sportaši ne dobivaju ništa tuđe već – svoje dijelove krvi koji su aktivirani. ''Vidjelo se da ta tkiva brže cijele, kod sportaša brže dolazi do rehabilitacije, brže se vraćaju na teren", rekao im je Hašpl.

Serum se dobiva nakon što se krv inkubira od 6 do 9 sati, na 37 stupnjeva. Nakon centrifugiranja, eritrociti padaju na dno, a žućkasti serum koji ostaje - spašava ozlijeđena koljena, ramena, zglobove, kralježnicu, mišiće, tetive.

Kako izgleda cijeli postupak dobivanja seruma i način liječenja, pogledajte u večeras u Provjerenom u 22:00!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene