Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzimaju se uzorci vode

Onečišćenje u Karlovcu: Potok smrdi po kemikalijama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog neugodnog mirisa potoka Borlin

U karlovačkome naselju Borlinu, gdje je i zaštićeno područje vodocrpilišta Borlina, traje očevid na kojem se uzimaju uzorci vode i okolnog tla zbog intenzivnog mirisa na kemikalije.

Pročitajte i ovo Užas u Kaštelima Dvojica ranjenih FOTO Društvenim mrežama kruži snimka užasa u Kaštelima: Zbog parkinga pucao u HGSS-ovca, drugog napao sjekirom, napadač od ranije poznat policiji U prometnoj nesreći u Velikoj Gorici smrtno stradao motociklist - 3 Kod Velike Gorice Otkriveno kako je došlo do tragedije u kojoj je na Veliki petak poginuo motociklist

U priopćenju Centra 112 piše da je riječ o odvodnom kanalu iza vojarne, da su angažirane inspekcije zaštite okoliša i Hrvatskih voda te da se provodi očevid.

Načelnik Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje Josip Šafar rekao je za kako još ne može reći je li riječ o velikom li manjem onečišćenju i ugroženom okolišu, no, istaknuo je, budući da taj potok utječe u Kupu, a u je u blizini i gradsko vodocrpilište Borlin, na sva onečišćenja treba pravodobno reagirati.

FOTO Zagrebački potok Kustošak opet fluorescentno zelen!

"Tek kada stignu nalazi, znat će se o čemu je riječ. Čekamo vodopravnog inspektora iz Zagreba. Ovo stanje upućuje na to da su opravdani naši višekratni zahtjevi da nakon godinu dana opet imamo vodopravnog inspektora u Karlovcu. Nakon odlaska inspektorice, Hrvatske vode jednostavno nisu postavile novog inspektora pa se u ovakvim situacijama predugo čeka na očevid i sanaciju terena", ocijenio je Šafar.

Direktor gradske tvrtke Vodovoda i kanalizacije Ivan Mrzljak rekao je za Hinu kako, po informacijama s kojima zasad raspolaže, "ni na koji način nije ugroženo vodocrpilište Borlin".

Pročelnik karlovačkoga područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Martin Barić kaže da se na Borlinu osjeća miris nafte, a iskusni vatrogasci tvrde kako to nije miris loživog ulja, nego kemikalija s intenzivnijim mirisom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene