Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaradu mogu zaboraviti

Nevjerojatna priča iz okolice Omiša: Bespravno dignuo zid i zabranio prolaz do plaže, iznajmljivačima propada sezona

Zabrana kupanja na plažama (Foto: Dnevnik.hr)
Zabrana kupanja na plažama (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zabrana kupanja na plažama (Foto: Dnevnik.hr) Zabrana kupanja na plažama (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zabranjeno kupanje na plažama (Foto: Dnevnik.hr) Zabranjeno kupanje na plažama (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Marušići (Foto: Dnevnik.hr) Marušići (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Marušići (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Nevjerojatna je i priča iz Marušića kraj Omiša. Iznajmljivačima sezona propada jer turisti do plaže koja je glavni mamac za njihov dolazak – ne mogu.

Uzalud sudske odluke i zabrane, već kažnjavani bespravni graditelj podignuo je zid koji ne želi srušiti, pa i domaći i turisti more mogu gledati jedino s balkona.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ne žele ih! Objavili rat turistima i na plaže postavili lažna upozorenja Apartman uz more Čuvarica plaže Vlasnica apartmana na Murteru tjera kupače: "To je naše dvorište!"

Umjesto rajske plaže koju su očekivali, turiste u Marušićima kod Omiša dočekuju zidovi, ograde, kamere i zaštitari.

Ranije osuđivani bespravni graditelj zabranio je prolazak stoljetnim putem koji vodi do mora.

"Ja imam četiri apartmana i sada imam samo jedan iznajmljen. I to u ovo doba godine, to je neprihvatljivo", kaže Đuro Klišić, vlasnik apartmana.

Strani investitor oglušio se i na posljednju sudsku odluku da zid mora srušiti. Apartmani su zato u ovom mjestu gotovo prazni.

"Moramo lagati turistima jer smo inače u minusu"

"Gosti koji su rezervirali, pisalo je 70 metara sad je 700, mi im moramo lagati jer smo u kreditima, obvezama. Ako to ne napravimo, onda smo u debelom minusu jer banka ne pita", požalio se Ivo Lendić, vlasnik apartmana.

"To mi je bio jedini izvor prihoda, da mogu imati neki džeparac i da mogu na primjer malo kao penzioner otići na neku fizikalnu terapiju", kaže Kata Pejković, također vlasnica apartmana.

Da bi stigli do plaže koja je njihov najveći turistički resurs, mještani ovog mjesta moraju prolaziti improviziranim, puno dužim putem. Očekivali su da će do promjene doći ovom sudskom presudom, no apsolutno ništa nije se promijenilo.

Investitor šuti, računi stižu

Odvjetnici investitora odlučili su se na šutnju. Šute, unatoč obećanjima da će reagirati i u Gradu Omišu.

"Sve nam stiže uredno računi, a koga god da zovnemo, kome god da se obratimo, samo guraju lopticu jedni na druge", kaže Lendić.

"Ne znam kakvu bismo mi mogli mjeru poduzeti da se to čuje. Da zatvorimo na primjer gore magistralu? Pa neka se čuje", dodaje Pejković.

"Kad sam na odmoru, želim da sve bude jednostavno"

"Htjeli smo do plaže, ali kažu da uobičajeno treba pet minuta, ali sada je put do plaže zatvoren", kaže Alessandro iz Argentine.

"Mislim da ne bih više došla, ostane li ovakav put do plaže. Kad sam na odmoru, želim da sve bude jednostavno", kaže Doris iz Austrije.

Stanovnici tvrde kako je konačni cilj ove priče prenamjena poljoprivrednog u građevinsko zemljište. Zasad je sigurno tek da mještani na zaradu  od turizma mogu ove sezone – zaboraviti.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene