Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Omiš: Stanje na požarištu večeras puno bolje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje na požarom zahvaćenom području u omiškom zaleđu, između Naklica i Tugara, večeras je puno bolje nego je to bilo tijekom dana, doznaje se od pomoćnika glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislava Vuke.

Premda se još ne može kazati da je požar pod nadzorom, stanje je zadovoljavajuće, nigdje više nema otvorenoga plamena, a vatrogasci čuvaju rubove opožarenog područja kako bi spriječili eventualno ponovno izbijanje vatre u slučaju jačeg vjetra, kazao je Vuko.

Pročitajte i ovo Poziv - 1 (Ne)briga za pacijente Vozila saniteta i hitne u dramatično lošem stanju! U nekima nema sigurnosnih pojaseva: "Krevet je odletio u zrak" Mario Banožić Još je na intenzivnoj Stručnjak o dodacima na Banožićevu terencu: "Postavljanje traje satima, pa još skidanje..."

Do večeras je izgorjelo oko 200 hektara borove šume i niskog raslinja. Bilo je ugroženo i samo mjesto Naklice, no širenje vatre u tom smjeru brzom je intervencijom vatrogasaca s područja cijele Dalmacije na vrijeme zaustavljeno. Kada je jenjao vjetar, poslijepodne su vatrogascima u pomoć stigli i helikopteri i kanaderi koji su vatru gasili do mraka.

Vatra se širila u smjeru zapada iznad mjesta Tugare i tu još ima mjestimice vidljive vatre. 

>> Požar se i dalje širi, ozlijeđena četiri vatrogasca

Tijekom noći na požarištu će ostati 200-injak vatrogasaca s 40-ak vozila koji će do jutra sprječavati moguće širenje vatre, a ujutro se očekuje kako će vrijeme omogućiti i uporabu zračnih snaga.

Dvojica vatrogasaca danas su i lakše ozlijeđena, a riječ je o uganuću zgloba, izvijestio je Vuko. Jedan je stradao gaseći požar, a drugi u prevrnuću vatrogasne cisterne na cesti kroz omiško zaleđe. Obojica su nakon pružanja medicinske pomoći puštena kućama.

Više je vatrogasaca, zbog dima, primilo i kapi za oči, dodao je Vuko ističući kako je cijelom akcijom i rezultatima iznimno zadovoljan, posebno time što nitko nije ozbiljno ozlijeđen i što nije izgorjela ni jedna kuća. Također je, još jednom, opovrgnuo navode u nekim medijima da je zbog požara bilo evakuacije stanovništva iz Naklica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene