Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Požar se i dalje širi, ozlijeđena četiri vatrogasca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je danas poslije 11 sati buknuo na predjelu Zakučac-Brnistra, iznad Omiša, nošen jakim vjetrom, širi se prema zapadu i naseljima Naklicama i Tugarama, doznaje se od zapovjednika omiškoga vatrogasnog područja Ivana Kuvačića.

 Vatra je u jednom trenutku zaprijetila Naklicama, no nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva, potvrdio je zamjenik glavnoga vatrogasnog zaposvjednika Republike Hrvatske za priobalje Tomislav Vuko. Najugroženije su bile vikendice kod Naklica, no i one su obranjene.

Pročitajte i ovo Omiš bez pedijatara - 5 Nedostaje kadra Tko će liječiti omiške mališane? Pedijatrijska ambulanta do daljnjeg je zatvorena, roditelji bijesni Slika nije dostupna DALMACIJA U PLAMENU Pakleni ponedjeljak kod Splita: Pogledajte kako je sve počelo i što se sve događalo

Do 17 sati vatra je zahvatila oko 150 hektara niskog raslinja i borove šume.

Od 14 sati u gašenje su uključeni i helikopteri HRZ-a, a od 16 sati i dva kanadera koji prije nisu mogli gasiti vatru zbog jakog vjetra i zračnih vrtloga u kanjonu Cetine.

>> Uzrok katastrofalnog požara kod Makarske iskrenje dalekovoda

>> Makarsku spasile stotine gasitelja uz pomoć iz zraka

Smirivanjem vjetra poslijepodne su u pomoć gasiteljima stigla i dva kanadera. 

'Noć je blizu. Ove snage se sigurno neće micati prije sutra odavde. One će ostat tu. Što učinimo za vidnog doba dana bolje, to će nam biti lakša noć', rekao je Tomislav Vuko, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje.

Na teren su stigli i vatrogasci iz Šibenika, Zadra, Splita, Dugog Rata, Podstarne, Žrnovnice, Kaštela, Makarske, Brela i drugih dalmatinskih mjesta te državne postrojbe iz Divulja, rekao je vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđena četvorica vatrogasaca iz Splita kad se cisterna prevrnula se na putu prema Omišu. Cesta kroz Srinjine zbog toga je bila zatvorena za promet pa su sve cisterne iz smjera Splita do mjesta požara morale kroz Omiš.

Zbog požara su isključeni dalekovodi Bilice-Konjsko-Meterize pa je dio Omiša bez električne energije.

Uzroci požara još nisu poznati, a pred vatrogascima je duga noć. Bura i dalje puše.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene