Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

DRAMA NA MORU I KOPNU

VIDEO Olujno jugo rušilo stabla po Splitu, vatrogasci intervenirali na sve strane, trajektne linije u prekidu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski vatrogasci u noći sa srijede na četvrtak te u četvrtak kroz jutro imali su niz intervencija zbog olujnog juga.

U noći sa srijede na četvrtak te u četvrtak kroz jutro splitski vatrogasci imali su niz intervencija: olujno jugo rušilo je sve pred sobom, ali nasreću, zasad bez težih posljedica.

Vatrogasci su morali ukloniti nekoliko stabala s ceste te ispiliti porušene grane kako ne bi došlo do nesreće.

Na Istočnoj obali uništen je jedan štand i oštećeno nekoliko parkiranih motora, potvrdio je zapovjednik JVP-a Split Mario Mikas za Dalmatinski portal.

Jaki vjetar prijetio je da će urušiti cijelu skelu postavljenu na Tomića stinama u samom središtu Splita, daske su već padale na ulicu, pa su vatrogasci to sanirali. Poslije ponoći pozvali su ih građani i prijavili da su odlomljene grane sa stabla pale na osobno vozilo u centru grada, u Riječkoj ulici, pa su pohitali na teren kako bi uklonili otpale grane.

U noći su vatrogasci splitskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva gasili požar na tri plastična kontejnera koji su gorjeli u Varošu, u Plinarskoj ulici, a na terenu su bila tri gasitelja s jednim navalnim vozilom. U dva sata poslije ponoći alarmirani su na dva različita mjesta, na Obali kneza Domagoja, gdje su morali ukloniti stablo koje je palo preko ceste, pa su tamo otišli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, dok su njihove kolege iz DVD-a Split stigli u Držićevu ulicu kako bi uklonili stablo s osobnog vozila.

Sinoć su na Klisu oko 20 sati zajedno s policijom i potražnim psom tražili muškarca osumnjičenog za obiteljsko nasilje. Potom su morali na teren na Kašjune, gdje su pilili stablo koje je prijetilo da će pasti na prometnicu.

 

Na dubrovačkom području zbog nevremena su od kopna odsječeni Elafiti i Mljet.

U četvrtak ujutro zbog olujnog juga prekinute su trajektne linije: Ubli - Vela Luka - Split, Sumartin - Makarska, Sućuraj - Drvenik i Prapratno - Sobra, katamaranske linije: Dubrovnik - Šipanska Luka - Sobra, Ubli - Korčula - Dubrovnik, Vis - Split, Korčula - Hvar - Split, Ubli - Vela Luka - Hvar - Split, Jelsa - Bol - Split, Mali Lošinj - Cres - Rijeka, Novalja - Rab - Rijeka te brodske linije: Mali Lošinj - Unije - Susak, Korčula - Orebić, Dubrovnik - Koločep - Lopud - Suđurađ.

 

HAK je objavio kako se na autocesti A1 na 34+450 km između čvora Jastrebarsko i Karlovac u smjeru Dubrovnika vozi uz ograničenje brzine 80 km/h, na autocesti A3 na 6+850 km između čvora Sveta Nedelja i Bobovica u smjeru Bregane promet se vodi jednom prometnom trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Opet kiša: Uz olujno jugo i grmljavinske pljuskove moglo bi biti i poplavljenih riva

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u gorju pao snijeg VIDEO Olujni vjetar uzrokovao niz problema: Razvaljen mol, potopljena plaža i nasukani čamci...

U Gorskom kotaru i Lici pada snijeg, a u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj mjestimice susnježica. Ponegdje u unutrašnjosti pada kiša koja se ledi u dodiru s tlom. Zbog niskih je temperatura veća opasnost od poledice na vlažnim dijelovima kolnika, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da se ne uključuju u promet bez zimske opreme te da prilagode brzinu i način vožnje vremenskim uvjetima, upozoravaju iz HAK-a.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala je vozila obavezna zimska oprema na pojedinim cestama u Lici, Gorskom kotaru, Krapinsko-zagorskoj i Zagrebačkoj županiji.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene