Vjetar, ilustracija
Vjetar, ilustracija Foto: Ivo Cagalj

Olujni vjetar na cijelom je priobalju u utorak rušio stabla i električne kablove, dizao krovove kuća i prevrtao vozila, a dio građana na nekoliko sati bilo je i bez struje.


Županijski centar 112 Rijeka primio je više dojava o nepogodama koje je uzrokovao olujni vjetar na području Primorsko-goranske županije, izvijestili su na stranicama Ravnateljstva Civilne zaštite.

Vezani članci Mladen Mađerić - 3 Suze nakon tuče koja je uništila urod, plastenike, automobile: "Kao da nas je netko granatirao. Ljudi su se sakrivali pod stolove" Zastrašujuće snimke iz Benkovca: Vjetar nosio sve pred sobom VIDEO Zastrašujuće snimke iz Benkovca: Vjetar pomeo sve pred sobom, kontejnere bacao kao da su od papira

Na području općine Čavle slomljeno je nekoliko telefonskih stupova, a stablo je palo na prometnicu. U Crikvenici, u Ulici kralja Tomislava, vjetar je odnio dio limenog krova obiteljske kuće. Slomljen je telefonski stup u Selcu, u Dramlju je srušeno stablo u dvorištu obiteljske kuće, a na lokalnoj cesti na području Kraljevice prevrnuo se kamion. U naselju Križišće na obiteljsku kuću pao je električni kabel.

Na području Rijeke stablo je palo na osobno vozilo u Ulici Braće Stipčić i na predjelu Orehovica, a na skladištu u luci, na Zagrebačkoj obali, vjetar je odnio dio limenog krova.

Zbog slomljenih stupova na dalekovodnoj mreži naselja Tribalj, Drivenik i Grižane u Vinodolskoj općini 1.000 korisnika bilo je bez električne energije od 12,22 do 14,26 sati, a u naselju Bribir u Vinodolskoj općini 200 korisnika od 13,15 do 15,14 sati.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji, Županijski centar 112 Split zaprimio je tijekom dana dvadesetak dojava o srušenim stablima, polomljenim granama, prometnim znakovima i raznim predmetima koji su pali na cestu i ometaju promet. Po dojavama su obaviještene nadležne službe. Nije bilo prijava o većim štetama.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji, most Dr. Franjo Tuđman zbog jakog vjetra bio je zatvoren za sav promet od 10. siječnja u 16,50 sati do 11. siječnja u 11 sati. Ponovno je zatvoren u 15, 50 sati, izvijestili su iz Ravnateljstva Civilne zaštite.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju