Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme u Slavoniji

Oluja praćena tučom uništila polja i voćnjake

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Područje Brodsko-posavske županije sinoć je zahvatilo jako nevrijeme praćeno tučom, na pojedinim područjima veličine lješnjaka. Tmurni oblaci došli su iz smjera Virovitice, preko Pakraca i Požege. Raketari su ispalili stotinjak protugradnih raketa. Kolike su štete u poljima i voćnjacima, tek se utvrđuje.

Snažna tuča praćena vjetrom brzine i do 70 kilometara na sat sinoć je protutnjala Požegom. Led veličine lješnjaka građani su zabilježili za svoje fotoalbume. Oluju takvih razmjera rijetko je tko prije vidio. Najveću štetu oluja je posijala u selima općine Pleternica pogođenima sušom.

Pročitajte i ovo Očaj nakon nevremena u Slavoniji, ilustracija - 1 Tuga i očaj Nevjerojatni problemi i šteta u Slavoniji nakon nevremena: "Ja nemam majstora, nemam čim platiti" Štete od nevremena u Slavoniji, ilustracija - 5 Katastrofalne posljedice Slavonija nakon nevremena još uvijek u problemima: "Ni krovopokrivača, ni fizičkih radnika, kompletno je selo stradalo"

Slavku Perkoviću iz Bilica uništena je plantaža jagoda s osam tisuća sadnica. 'Berbe ove godine više nema, svaka jagoda je dobila udarac leda, ona trune i od nje više nema ništa', rekao je Perković. Na imanju Perkovića procjenitelj je utvrdio 100 postotnu štetu - minimalno 40 tisuća kuna. Još stotine tisuća kuna štete utvrđuju se u okolnim naseljima.

'Bilo je leda i u Buku, Resnik, Zagrađe, Bučje, Koprivnica, cijela okolica grada Pleternice', rekao je Tomislav Crnjak, procjenitelj štete. Protugradna obrana sinoć je ispalila stotinjak raketa, no bez efekta. Vinova loza je uništena, stradali su voćnjaci i žitarice. Slavonska sela jaka tuča ni jedne godine ne zaobiđe. No naknada štete nema ni pola njezine snage. Koliko točno tisuća od države ovaj put potraživati, na oštećenim biljkama vidjet će se tek za - nekoliko dana.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene