Antifašistička poezija na bivšem Trgu maršala Tita. Dio je to umjetničke radionice na kojoj su polaznici, pod vodstvom Olivera Frljića, kredom ispisivali stihove književnika koji su 90-ih nestali iz nastavnih programa.


Redatelj Oliver Frljić i polaznici radinice "Time is out of joint" ispisivali su antifasisticku poeziju Ivana Gorana Kovačića, Branka Ćopića, Ljubice Ivošević Dimitrove... Akcijom su, kažu, željeli afirmirati kulturu sjećanja u kontekstu galopirajuceg povijesnog revizionizma i fašizacije hrvatskog društva.

Vezani članci Folklorni ansambl Studentskog kulturno-umjetničkog društva „Ivan Goran Kovačić“ iz Zagreba (Foto: SKUD IGK) - 3 Folklorni ansambl Studentskog kulturno-umjetničkog društva „Ivan Goran Kovačić“ u Kini Ante Deur, izaslanik predsjednice Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Izviždan predsjedničin izaslanik na komemoraciji za žrtve pronađene u Jazovki na Žumberku

"Tu se radi o jednoj vrsti proizvodnje kolektivnog zaborava - od ove ploče u Jasenovcu preko cijelog niza procesa. I zanimljivo je da su građani Zagreba pristali na to da ovaj Trg postane žrtva te proizvodnje kolektivnog zaborava", rekao je Frljić.

"Svi su govorili da je to nešto skandalozno i malo se govorilo o toj povijesti. Sve što sam naučila naučila sam od roditelja doma ili čitajuči članke", rekla je studentica Rajna Ratz.