Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Odabran izvođač radova

Oleg Butković: ''Pelješki most ide dalje''

Oleg Butković (Dnevnik.hr)
Oleg Butković (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Oleg Butković (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Nakon objave Odluke Hrvatskih cesta o odabiru izvođača radova na Pelješkom mostu, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u poslijepodnevnim satima održao je konferenciju za novinare.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u 17.30 sati, u luci u Novom Vinodolskom održao je konferenciju za novinare vezano za odabir izvođača radova Pelješkog mosta.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Na Facebooku Milanović dolazi u Opatiju, Butković ga pozvao u goste: "Možeš mi u četiri oka reći odgovore, dočekat će te i kravica..." Zoran Milanović, Oleg Butković Prepucavanje se nastavlja Butković Milanoviću: "Zorane, pustio sam ti goluba i još čekam''

''Pelješki most ide dalje kao što smo najavljivali'', kazao je Butković.

Ako ne bude žalbi, radovi na samoj izgradnji mogli bi, objašnjava ministar, početi u proljeće. ''Ono što znamo je da će sigurno početi gradnja i da će se uključiti i dio hrvatske operative'', napomenuo je.

Podsjetimo, Hrvatske ceste priopćile su da je izvođač radova za izgradnju Pelješkog mosta odabran, a riječ je o zajednici ponuditelja, predvođenih kineskom tvrtkom China Bridge and Road Corporation.

Njihova je ponuda ocjenjena prema kriterijima kao ekonomski najpovoljnija ponuda. Rok mirovanja iznosi 15 dana.

Odluka o odabiru objavljena je i na službenim stranicama Hrvatskih cesta d.o.o. i u elektroničkom oglasniku javne nabave", stoji u priopćenju HC-a.

Kinezi su posao dobili ispred austrijskog Strabaga i zajednice ponuđača koju čine jedna talijanska i turska tvrtka. Kineska je ponuda najpovoljnija i iznosi 2,08 milijardi kuna. Naravno, ostaje vidjeti i kako će proći rokovi žalbe na koju sudionici natječaja imaju pravo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene