Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DUG DAN ZA HDZ

Maratonski sastanci i šture informacije - u utorak u Saboru potpisuju zahtjev za opozivom premijera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon cjelodnevnih sastanaka pred novinare je izašao novi glavni tajnik stranke Domagoj Ivan Milošević koji je tek rekao kako će se sutra javnosti obratiti Tomislav Karamarko.

19:20 - Kako doznajemo, Ivan Šuker, predsjednik kluba zastupnika HDZ-a, pozvao je zastupnike da sutra dođu u Sabor i potpišu zahtjev za opozivom premijera Oreškovića.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Poplave u Dubaiu - 2 Nezapamćeno nevrijeme Ujedinjeni Emirati saniraju štetu: Najmanje jedna osoba poginula, zračni promet otežan

19:08 - Glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević rekao je u ponedjeljak da su u stranci tijekom dana donesene važne odluke o kojima će u utorak javnost izvijestiti predsjednik stranke i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

"Donesene su važne odluke o kojima će vas sutra izvijestiti predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko", kazao je Milošević novinarima nakon sastanka najužeg vodstva stranke. Naglasio je i da su tijekom dana u HDZ-u održane konzultacije o provedbi odluka koje su jedinstveno donijete u subotu na Predsjedništvu HDZ-a i Središnjem odboru.

U kratkom obraćanju novinarima Milošević je rekao i da je HDZ u zadnjih 25 godina uvijek kada je bilo najteže donosio ispravne odluke te poručio da Hrvatska "nema vremena, a građani nemaju strpljenja".

17:00 - U središnjici HDZ-a za stol je opet sjelo stranačko vodstvo -  Tomislav Karamarko, njegov zamjenik Milijan Brkić, predsjednik Sabora Željko Reiner te predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Ivan Šuker. S obzirom na sudionike sastanka, može se zaključiti kako je tema razgovora najavljeni saborski opoziv Tihomira Oreškovića.

15:25 - U HDZ je stigao Ivan Šuker.

14:48 - Nakon sastanka u HDZ-u Milijan Brkić je na pitanje novinara stoji li iza Karamarka odgovorio: 'Naravno'. Miro Kovač kazao je da su spekulacije da je Karamarko dobio sedam dana za preslagivanje.

14:41 - Dok HDZ-ovci sastanče, u zgradu Vlade došao je Božo Petrov, potpredsjednik Vlade iz redova Mosta te nekoliko zastupnika manjina.

13:38 - Na sastanku vrha HDZ-a nalaze se predsjednik te stranke Tomislav Karamarko, zamjenik predsjednika Milijan Brkić, potpredsjednik Oleg Butković, međunarodni tajnik Miro Kovač te Željko Reiner.

U HDZ-u se održava sastanak vrha stranke te razrađuje strategija za spašavanje Tomislava Karamarka. HDZ-ov Oleg Butković, ministar prometa, simbolično je ranije danas najavio kako nakon nevremena dolazi bonaca.

Ministar prometa iz redova HDZ-a, Oleg Butković, najavio je dolazeći u zgradu Vlade u kojoj je proveo svega nekoliko minuta, kako: 'Iza nevremena uvijek dolazi bonaca, to vam mogu reći kao ministar mora'.

Podsjetimo, prošli tjedan bio je turbulentan u hrvatskoj politici. Potpredsjednici Vlade Božo Petrov i Tomislav Karamarko su međusobno zatražili jedan od drugog ostavke, nakon čega je premijer Tihomir Orešković zatražio ostavke od njih obojice.

Potom je Karamarko kazao kako premijer više ne uživa povjerenje najveće stranke na vlasti HDZ-a i zatražio njegovu ostavku. Ali, na sastanku predsjedništva te stranke javili su se pojedini članovi koji su postavili pitanje tko je Karamarka ovlastio da kaže kako Orešković nema podršku HDZ-a, a spominjala se i mogućnost Karamarkove ostavke u Vladi.

Butković je tijekom vikenda kazao kako samo jedna osoba u ovom trenutku dolazi u obzir za mandatara, odnosno za novog premijera. Ta osoba je kaže, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

'Ne možemo dopustiti da se događaju ovako iracionalne stvari. MOST je tražio opoziv prvog potpredsjednika Vlade bez da je čekao mišljenje ili pravorijek Povjerenstva za sukob interesa. I ovo što se danas dogodilo, da čovjek koji je došao na prijedlog HDZ-a i predsjednika HDZ-a traži opoziv prvog potpredsjednika, to je jedan paradoks. Orešković treba shvatiti poruku koju smo mu poslali. Ako to ne učini, postoji procedura koja je Ustavom propisana i mi ćemo po njoj postupiti', rekao je u petak Butković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene