Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštro iz HDZ-a

Oleg Butković: 'Orešković treba shvatiti poruku koju smo mu poslali'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gost Dnevnika Nove TV bio je potpredsjednik HDZ-a, Oleg Butković.

Oleg Butković, potpredsjednik HDZ-a i ministar prometa, konstatirao je kako je HDZ stranka koja ima najveću ulogu u novijoj hrvatskoj povijesti jer je za vrijeme njihovih Vlada stvorena moderna hrvatska država, te jer je RH ušla u NATO i EU.

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović Najavio konferenciju za medije Milanović šefu Ustavnog suda odgovorio fotografijom: "Pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda" Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali

'Ne možemo dopustiti da se događaju ovako iracionalne stvari. MOST je tražio opoziv prvog potpredsjednika Vlade bez da je čekao mišljenje ili pravorijek Povjerenstva za sukob interesa. I ovo što se danas dogodilo, da čovjek koji je došao na prijedlog HDZ-a i predsjednika HDZ-a traži opoziv prvog potpredsjednika, to je jedan paradoks', rekao je Butković.

A potpredsjednik HDZ-a smatra kako je jasno što je njegova stranka htjela reći. 'Nakon današnje tiskovne konferencije ovdje u stranci mislim da je sve jasno. Orešković treba shvatiti poruku koju smo mu poslali. Ako to ne učini, postoji procedura koja je Ustavom propisana i mi ćemo po njoj postupiti', rekao je Butković.

A ima li HDZ 76 ruku u Saboru? Butković poručuje kako bi trebalo pričekati, ali kako ne sumnja u parlamentarnu većinu.

Butković tvrdi i kako samo jedna osoba u ovom trenutku dolazi u obzir za mandatara, odnosno za novog premijera. Ta osoba je kaže, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

O spekulacijama koje se tiču kupovine mandata, Butković ne želi ni razmišljati jer, kaže, u HDZ-u ne dolazi u obzir da kuju mandate. 'Postoje programi, platforme', kaže Butković.

Potpredsjednik HDZ-a dodaje i kako su jučer bili iznenađeni što je u zadnji čas bila otkazana sjednica Vlade. 'Koliko znam, Vlada je iznad SOA-e. Vlada na neki način i bira ljude u SOA-i'.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene