Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor intervenirala nakon svađe

Kosor od Bebića, Jarnjaka i Šeksa traži očitovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Informacija o sukobu ekspresno je došla do stranačke šefice Jadranke Kosor. U poslijepodnevnim satima Kosor je u Vladi okupila vodstvo HDZ-a. Nitko ne želi potvrditi je li tema razgovora bio Saborski sukob. Premijerka je odradila sjednicu Vlade, a u Banskim dvorima se raspravljalo o depolitizaciji policije.

Luka Bebić, Vladimir Šeks i Ivan Jarnjak posvađali su se javno pred svim zastupnicima u Saboru. Povod je bio istup HDSSB-ova Dinka Burića. Ivan Jarnjak smatrao je kako Bebić, koji Buriću nije izrekao opomenu već ga je samo ukorio, nije dovoljno jako zaštitio kolege Jarnjaka i Šeksa koje je Burić spomenuo u svojem izlaganju kao osobe koje su znale sve o mutnim poslovima u HDZ-u.

Pročitajte i ovo Posljedice požara na mini kruzeru - 1 Poraz pravne države Država će brodarima koji su godinama gradili bespravnu luku sagraditi legalnu - vrijednu više od 18 milijuna eura" Slika nije dostupna Purda na slobodi VIDEO Dirljiv susret s obitelji: 'Nisam znao za tjeralicu'

U sukob Jarnjak-Bebić oko načina vođenja sjednice uključio se i Vladimir Šeks koji je nakon povišenih tonova između trojca, gdje se jasno čulo kako Bebić poručuje 'smirite se svi i jedni i drugi, nitko meni neće govoriti kako voditi sjednicu', Vladimir Šeks demonstrativno je napustio saborsku sjednicu nakon Bebićevih riječi 'nitko mi neće govoriti kako da vodim sjednicu'.

Nije ih zaštitio od uvreda

U prolazu prema vratima Šeks je u bradu promrmljao 'nećeš ti još dugo', misleći na Luku Bebića. Ivan Jarnjak na hodniku je novinarima kazao kako smatra da predsjednik Sabora Luka Bebić nije dovoljno zaštitio od Burićevih uvreda njega, ali ni Šeksa.

Kosor je u prijepodnevnim satima okupila vrh HDZ-a. Hebrang tvrdi da su o sukobu razgovarali koju minutu

Vladimir Šeks nije želio komentirati sukob s predsjednikom sabora Lukom Bebićem. Na upit poručili ste Bebiću da neće još dugo, Šeks je sa smiješkom odgovorio. 'Hvala što me informirate o nečem što sam navodno rekao', rekao je ne želeći odgovoriti na pitanje je li izgladio sukob. 'Hvala lijepa, hvala lijepa', bilo je sve što je rekao.

Predsjednik Sabora Luka Bebić opovrgao je da se radi o sukobu unutar kluba stranke. 'Ja sam samo vodio saborsku raspravu u skladu sa svojim uvjerenjima, po načelima demokracije, tolerancije, neetiketiranja, ne glumnjena USKOK-a i DORH-a', rekao je Bebić. Dodao je kako nije čuo da mu je Vladimir Šeks poručio da neće još dugo pa tako tu izjavu ne može komentirati.

Premijerka Jadranka Kosor zasada nije ništa javno komentirala, no, u poslijepodnevnim satima je okupila vrh HDZ-a u zgradi Vlade. Među njima nije bilo Luke Bebića, on se vratio u Sabor. Kako je rekao da Dnevnik Nove TV u Saboru ga nije imao tko zamijeniti pa je u sabornici morao biti od 15 sati.

No, uži vrh HDZ-a navodno nije razgovarao o sukobu Bebića i Jarnjaka, barem tako tvrde. Oni su rekli da su razgovarali o Zakonu o sprječavanju sukoba interesa. No, nekako ne možemo vjerovati da se nisu dotakli teme koja je danas orila Markovim trgom. Andrija Hebrang je po izlasku iz Vlade samo kratko kazao kako su o sukobu pričali možda samo koju minutu i da su zatražili izvještaj od svih 'sukobljenih strana' .

Dodajmo i da je premijerka je bez znakova nervoze s ministrima odradila sjednicu Vlade.

Ovo je najžešći zasad zabilježen javni sukob HDZ-ova trojca za koji se već godinama spominje

Burić provocirao Luku Bebića

Luka Bebić kaže da nije čuo riječi Vladimira Šeksa pa ih ne može komentirati 'U ćeliji ovoj ja nisam bez nade, uskoro će ovdje biti netko iz Vlade', recitirao je zastupnik Dinko Burić pjesmu za koju kaže da je pobjednica festivala 'Remetinečke popevke' u izvedbi grupe 4H (HŽ, HAC, HEP, HPB).

Predsjednik Sabora Luka Bebić Burića je upozorio ističući kako je' riječ o verbalnom nasilju koje će vrlo brzo prijeći u nešto drugo'. Vlade Jadranku Kosor nazvao vojvotkinjom od Remetinca i sugerirao da se nakon izbora sve izabrane kandidate zatvori u neku ustanovu pod nadzorom DORH-a i USKOK-a te da se bijelom zastavom na zgradi HDZ-a po uzoru na izbor Papa objavi kada je izabran netko tko ne krši zakone.

Tako je HDSSB-ov zastupnik opet zagrijao atmosferu u sabornici gdje se cijelo jutro raspravlja o Zakonu u političkim aktivnostima i financiranju izborne promidžbe. Dok su oporbeni zastupnici iz SDP-a i HNS-a isticali kako je riječ o zakonu koji se radi nakon pritisaka Europe potaknutih aferom Fimi Medija. Ističu kako je taj zakon napravljen prekasno samo u svrhu zadovoljavanja uvjeta Europe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene