Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo pehovi se vežu uz Patriu!

Oklopno vozilo Patria se pokvarilo odmah na prvoj vožnji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolona oklopnih vozila Patria, s probnim tablicama, kretala se danas autocestom Lipovac-Zagreb u smjeru zapada te se pokvarilo potpuno novo vozilo.

Tijekom transporta 12 borbenih oklopnih vozila koja su iz tvornice 'Đuro Đaković – Specijalna vozila' iz Slavonskog Broda išla prema vojarni Petrinja na jednom od vozila uočen je manji kvar. Oklopno vozilo je vraćeno Đuri Đakoviću na otklanjanje kvara obzirom da su vozila pod garancijom.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Borbeno oklopno vozilo Patria Potvrđeno Dnevniku Nove TV Kazneno prijavljen vojnik koji je razbio oklopno vozilo Patria: Pogledajte za što ga terete

Iz 'Đuro Đaković – Specijalna vozila' odmah je za isporučeno drugo vozilo i najavili su da će kvar biti žurno otklonjen.

Čini se da su oklopna vozila Patria ukleta te da se uz njih vežu samo problemi. Podsjetimo, početkom siječnja USKOK i DORH su potvrdili da vode istragu o kupnji oklopnih vozila Patria.

Afera je krenula iz Finske, čiji je nacionalni ured za istrage priopćio kako policija sumnja da je 'novac dan državnim službenicima i osobama koji donose odluke 2007.' nakon potpisivanja ugovora MORH-a i Patrije. Sumnja se da su vodeći ljudi Patrije podmitili političare u Hrvatskoj kako bi dobili ugovor o prodaji 84 oklopna vozila Hrvatskoj, vrijedna 112 milijuna eura, koja se sada, nakon transfera tehnologije, proizvode u ĐĐSV-u. U ime MORH-a ugovor je tada potpisao ministar Berislav Rončević.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene