Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ojaren kozlić s glavom psa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 12 godina koliko se bavim kozarstvom još nisam vidio ovako nešto. U ojarenom kozliću je bilo 14 kilograma, imao je glavu nalik na buldoga, a dva papka na zadnjim nogama su mu nalikovala veprovim.

 Nimalo ne podsjeća na kozlića. Brzo je uginuo, a njegova majka je, iako je imala carski rez, isto popodne išla na pašu, kaže Mladen Kurtović (55) iz Zaostroga, a prenosi 24 sata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slavna komičarka u suzama Obratila joj se i tajna služba: ''Predsjednik SAD-a osobno pokušava zauvijek uništiti moj život'' Slika nije dostupna Muž bio na putu TO SE JOŠ UVIJEK DOGAĐA Ženi odrubili glavu jer je otišla na tržnicu - bez muža!

On je veterinarski tehničar koji na svojoj farmi Viter uzgaja stado od 120 koza. 

Kad se pročulo za ovaj događaj, brojni Zaostrožani su došli vidjeti "čudo", a kako Kurtović kaže, ni oni stariji, koji su također uzgajali koze, ne sjećaju se da se ikad dogodilo nešto slično. Da je nešto drukčije u pitanju nego kod drugih koza, zapazio je i prije okota. 

' Koza je bila dosta proširena. Mislio sam da nosi tri ili četiri kozlića. Na kraju se, eto, ispostavilo nešto sasvim drugačije. Svoje koze križao sam s burskim jarcem. Radi se o vrsti iz europskih zemalja koja je dosta jake konstrukcije. Plod bude jako velik i ne može se razvijati normalno u utrobi. Možda je zbog toga došlo do ovoga poremećaja', zaključuje zaostroški kozar. 

'Razgovarao sam i s veterinarom, koji kaže da se vjerojatno radi o genskom poremećaju. Mislio sam uginulo kozle poslati na institut na ispitivanje. Nažalost, zbog svojih obveza to nisam mogao organizirati. Pokopao sam ga na kraju, na stočnom groblju', kaže Mladen Kurtović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene