Naiđete li na dio redizajnirane internetske stranice Hrvatske gorske službe spašavanja koji više nije dostupan, dočekat će vas duhovita i informativna poruka.


Hrvatska gorska služba spašavanja nedavno je redizajnirala svoju internetsku stranicu, koja sada na pregledniji i atraktivniji način javnosti približava rad HGSS-ovaca.

Vezani članci HGSS spasio penjača u NP Paklenici - 2 HGSS-ovci na prvom dežurstvu u Paklenici imali pune ruke posla: Penjač pao i slomio nogu Spašavanje na Kalniku Kakav prizor: Čovjek visio sa stijene, spašavali ga HGSS-ovci

Iako je adresa ostala ista, neki su se URL-ovi (poput ovoga) blago promijenili pa vas, u slučaju da ste ih imali na listi omiljenih linkova, neće više odvesti na željeno mjesto.

>> Uspješna akcija HGSS-a: Spasili izgubljenu Njemicu

No, umjesto tipične obavijesti o 'nepostojećoj adresi' ili nekakvoj grešci, na stranici se pojavljuje duhovita i informativna poruka, s tematikom kakva se i očekuje od HGSS-a.

Na vrhu piše: 'Oh, ne! Stranica se izgubila. Možda je pala na dno Lukine jame. Spustite se i pogledajte.'

Odmah ispod tog natpisa stoji slika helikoptera i oznaka nadmorske visine na kojoj se 'nalazite'. 'Skrolate' li mišem prema dolje, smanjuje se i nadmorska visina.

Polako se spuštate u Lukinu jamu i negdje na 230 metara pod zemljom nailazite na Whiskey dvoranu i sljedeću poruku: 'Došli ste do Whiskey dvorane, ali tu se ne čuvaju boce whiskeyja. Žeđ ste trebali utažiti u jezercu pored kojeg ste prošli 100 m prije.'

Daljnjim 'skrolanjem' na dubini od oko 950 metara stižete do obavijesti kako ste ušli u zonu snijega i leda.

Na samom dnu, na dubini od 1.392 metra, napokon piše sljedeća obavijest: 'Dosegli ste samo dno, ali stranice nema. Ovdje živi samo endemska pijavica.'

Uz tu poruku je i gumb 'Povuci me gore', koji vas vraća na 'površinu'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook