Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spustite se i pogledajte

Oh, ne! Stranica se izgubila. Možda je pala na dno Lukine jame!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naiđete li na dio redizajnirane internetske stranice Hrvatske gorske službe spašavanja koji više nije dostupan, dočekat će vas duhovita i informativna poruka.

Hrvatska gorska služba spašavanja nedavno je redizajnirala svoju internetsku stranicu, koja sada na pregledniji i atraktivniji način javnosti približava rad HGSS-ovaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna noćna intervencija VIDEO HGSS-ovci u akciji: Pogledajte kako su izvukli muškarca iz potoka Josip Brozičević Zapeli zbog trovanja Pročelnik HGSS-a o akciji spašavanja stranaca na Velebitu: "Ovo je za njih ipak bio prevelik zalogaj. Taj dio nije za neiskusne i nespremne"

Iako je adresa ostala ista, neki su se URL-ovi (poput ovoga) blago promijenili pa vas, u slučaju da ste ih imali na listi omiljenih linkova, neće više odvesti na željeno mjesto.

>> Uspješna akcija HGSS-a: Spasili izgubljenu Njemicu

No, umjesto tipične obavijesti o 'nepostojećoj adresi' ili nekakvoj grešci, na stranici se pojavljuje duhovita i informativna poruka, s tematikom kakva se i očekuje od HGSS-a.

Na vrhu piše: 'Oh, ne! Stranica se izgubila. Možda je pala na dno Lukine jame. Spustite se i pogledajte.'

Odmah ispod tog natpisa stoji slika helikoptera i oznaka nadmorske visine na kojoj se 'nalazite'. 'Skrolate' li mišem prema dolje, smanjuje se i nadmorska visina.

Polako se spuštate u Lukinu jamu i negdje na 230 metara pod zemljom nailazite na Whiskey dvoranu i sljedeću poruku: 'Došli ste do Whiskey dvorane, ali tu se ne čuvaju boce whiskeyja. Žeđ ste trebali utažiti u jezercu pored kojeg ste prošli 100 m prije.'

Daljnjim 'skrolanjem' na dubini od oko 950 metara stižete do obavijesti kako ste ušli u zonu snijega i leda.

Na samom dnu, na dubini od 1.392 metra, napokon piše sljedeća obavijest: 'Dosegli ste samo dno, ali stranice nema. Ovdje živi samo endemska pijavica.'

Uz tu poruku je i gumb 'Povuci me gore', koji vas vraća na 'površinu'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene