Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad pod vodom

Danas glavno prijevozno sredstvo u Ogulinu: Pogledajte što je ekipa Nove TV snimila iz čamca GSS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju se po većem dijelu Ogulina moglo kretati jedino - čamcem. Reporterska ekipa Dnevnika Nove TV obišla je grad čamcem zajedno s GSS-ovcima.

Zbog obilnih kiša drastično je narastao vodostaj rijeke Dobre i poplavio Ogulin i okolicu. Vršni je val prošao Ogulinom oko podneva, u gornjem toku Dobre vodostaj je u opadanju, no prema prognozama Državnoga hidrometeorološkog zavoda nove značajne oborine očekuju se u utorak.

Pročitajte i ovo Poplava u Mjanmaru traje građanski sukob Strašne scene: Poplave i odroni odnijeli pet života, 40.000 ljudi evakuirano Šteta od poplava u Sloveniji - 3 Neki besramno kradu Počela sanacija nakon katastrofalnih poplava u Sloveniji: "Prvo je supruga odnijelo pa ga je zet išao hvatati, krenulo je i iz garaže"

Po posljednjim podacima, maksimalni vodostaj Dobre u Turkovićima bio je 338 cm, a sada je u opadanju.

Zbog vode na kolniku zatvorena je Stara cesta - kod Frankopanske kule. Odsječena su naselja Kirasići i Podvrh, a voda se u gradu Ogulinu izlila u Bolničku ulicu, naselje Strugu. U naselju Kula izlila se rijeka Dobra na prometnicu D 42. Rijeka Dobra izlila se kod Marković Sela u dužini 150 m i dubine 0,5 m, javio je DUZS.

Vatrogasci su imali nekoliko intervencija ispumpavanja podruma, kod njih su građanima na rasplolaganju vreće s pijeskom, a pomoć se može zatražiti na broj 047 531-093. Voda ulazi u podrume stambenih i poslovnih objekata u gradu.

Premijer Andrej Plenković u popodnevnim je satima stigao u poplavljeni Ogulin u pratnji ministara Davora Božinovića, Tomislava Ćorića i Damira Krstičevića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene