Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi oslobođeni optužbi za Finu

30 godina zatvora za ubojstvo Golika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom Županijskom sudu izrečena je presuda sedmorici optuženika koja je osumnjičena za pljačke Fine i Zabe iz 2005. godine u kojima su ubijena dva zaštitara te građanin Dragutin Golik.

Sedmeročlana skupina optužena za nekoliko oružanih pljački u Zagrebu 2005. i 2006. nepravomoćno je danas oslobođena optužbe za krvavu pljačku poslovnice Fine u kojoj su ubijena dvojica zaštitara, dok je za pljačku Zagrebačke banke na Drvinju i ubojstvo građanina koji je tada pokušao spriječiti bijeg pljačkaša na 30 godina zatvora osuđen trećeoptuženi Ognjen Grubić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ne nasjedajte! Prevaranti opet haraju: Iz poznate banke poslali važno upozorenje svojim korisnicima Slika nije dostupna VELIKI PROJEKT Ove velike banke dovršile su prilagodbu na euro: Klijenti sada mogu koristiti sve usluge

>> Optuženici za ubojstva u Fini i Zabi: Nismo krvi!

Prvooptuženi Nenad Filipović, kojega je USKOK tereti da je bio vođa i organizator pljačkaške skupine, i Dražen Gebaj osuđeni su na po četiri godine zatvora zbog pljačke poslovnice pošte Ulici Božidara Magovca u ožujku 2006. Oni su lažnim pištoljem tada opljačkali 600 kuna.

Nema dokaza da je itko od optuženih sudjelovao u pljački Fine

Sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem suca Zdravka Majerovića zaključilo je kako nema dokaza da je itko od optuženih sudjelovao u pljački Fine u Zvonimirovoj ulici 5. rujna 2005. kada su ubijena dvojica zaštitara, Drago Renar i Stipe Mušan.

Nije dokazano ni da bi, osim Grubića, netko od optuženika sudjelovao u pljački Zabe u listopadu 2005. kada je, pri pokušaju da spriječi bijeg pljačkaša, teško ranjen građanin Dragutin Golik koji je umro u bolnici krajem siječnja 2007.

No, za sudsko vijeće je nedvojbeno utvrđeno da je Grubić dovezao pljačkaše do Zabe, čekao ih u automobilu i ispalio dva hica u Golika. Zbog sudjelovanja u pljački dosuđeno mu je pet godina, a za ubojstvo je dobio još 27, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 30 godina zatvora. Uz to će mu se oduzeti 846.000 kuna koliko je opljačkano iz Zabe.

Grubić i brat izbačeni iz sudnice nakon objave presude

Nakon što mu je sudac rekao kako je dokazano da je pucao u Golika, Grubić se sucu obratio riječima 'to vi kažete', nakon čega je sudac pravosudnim policajcima naredio da ga izvedu iz sudnice. Tada je reagirao i osuđenikov brat, rekavši kako je Ognjen Grubić nevin te da će se prije ili kasnije doznati istina.

'A vama nek se Bog smiluje što ste osudili nevinog čovjeka', poručio je sucu koji je i njega potom izbacio iz sudnice.

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene