Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u maloj paklenici

Oglušio se na upozorenja pa ugrozio život svom psu, spašavali ga HGSS-ovci: Bio je dehidriran i ozlijedio je šapu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Male Paklenice uspješno spušten pas pasmine Leonberger od 55 kg. Unatoč upozorenju djelatnika NP Paklenica na ulazu u Malu Paklenicu da je teren prezahtijevan za psa, njegov vlasnik je odlučio nastaviti. Spašavanje su odradili dežurni spašavatelji stanice Zadar i Koprivnica.

HGGS-ovci su u srijedu, 22. srpnja, spasili psa čiji se vlasnik oglušio se na upozorenje djelatnika NP Paklenica na ulazu u Malu Paklenicu o zahtjevnosti terena kanjona. Pas je malaksao, a kako se radi o velikoj pasmini Leonberger od 55 kg vlasnik ga nije mogao sam spustiti nazad. Dežurni spašavatelji HGSS-a iz stanica Zadar i Koprivnica u NP Paklenica prenijeli su psa UT 2000 nosilima do parkirališta.

Pročitajte i ovo HGSS obučava kineske spasioce - 3 Važna razmjena HGSS obučava kineske spasioce: 'Mogli su birati otići bilo gdje u svijetu, a odabrali su nas'' Spašavanje migranata iz Kupe HGSS i policija VIDEO Dramatična akcija: Zapeli na slapu u Kupi, spašavali ih po noći

 

 

"Velike vrućine i nedostatak vode velika su opasnost u planinama. Ljudi ih često olako shvaćaju. Najčešće akcije spašavanja nakon padova upravo su dehidracija i umor zbog ljetnih vrućina. Na takve uvjete nisu imune niti životinje", upozorava HGSS.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene