Krešimir Maretić, predsjednik Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Zoran Maras, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH održali su konferenciju za novinare na kojoj su objasnili zašto su na obljetnicu Bljeska odijenuli majice s natpisom zbog kojeg je predsjednik Milanović napustio događaj.

Galerija


Dvojica branitelja koja su na obilježavanju akcije Bljesak u Okučanima nosila HOS-ove majice zbog kojih je predsjednik Zoran Milanović napustio događaj održali su konferenciju za medije. Kažu kako to nije bila provokacija već odgovor na predsjednikovu neprimjerenu izjavu u Jasenovcu. Uvjeravaju da iza njihovog čina ne stoji politika već da su za slanje poruke HOS-ovim majicama dobili potporu članstva svojih udruga. Traže da se deklaracija o domovinskom ratu pretoči u zakon.

Vezani članci Davor Bernardić Bernardića je očito pogodila Jandrokovićeva kritika pa sasuo salvu uvreda: "Plenković se tri dana skriva iza rektalnog alpinista Njonje" Zoran Milanović u Okučanima Novi detalji incidenta u Okučanima. S Pantovčaka tvrde: "Milanović prvo uopće nije bio pozvan. Program smo dobili tri dana prije"

"Ni jedan moj potez, nijedna moja riječ izrečena, a da za iza njega ne stoji upravni odbor“, kaže Krešimir Maretić, predsjednik ZUV HGP.

"Ako na bilo kojem obilježavanju da vidim da se prelazi granica znakovlja koji jesu, mi ćemo to osuditi i tražit ćemo isto procesuiranje“, rekao je Zoran Maras, predsjednik USPD RH.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr