Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sporni pozdrav

Branitelji koji su nosili majice zbog kojih je predsjednik otišao iz Okučana: "Nismo provocirali, odgovorili smo na njegovu izjavu iz Jasenovca"

Majica zbog koje je predsjednik Zoran Milanović napustio obljetnicu Bljeska
Majica zbog koje je predsjednik Zoran Milanović napustio obljetnicu Bljeska DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Majica zbog koje je predsjednik Zoran Milanović napustio obljetnicu Bljeska Majica zbog koje je predsjednik Zoran Milanović napustio obljetnicu Bljeska Foto: DNEVNIK.hr +0 Obljetnica akcije Bljesak u Okučanima Galerija 1/2 >>
Krešimir Maretić, predsjednik Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Zoran Maras, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH održali su konferenciju za novinare na kojoj su objasnili zašto su na obljetnicu Bljeska odijenuli majice s natpisom zbog kojeg je predsjednik Milanović napustio događaj.

Dvojica branitelja koja su na obilježavanju akcije Bljesak u Okučanima nosila HOS-ove majice zbog kojih je predsjednik Zoran Milanović napustio događaj održali su konferenciju za medije. Kažu kako to nije bila provokacija već odgovor na predsjednikovu neprimjerenu izjavu u Jasenovcu. Uvjeravaju da iza njihovog čina ne stoji politika već da su za slanje poruke HOS-ovim majicama dobili potporu članstva svojih udruga. Traže da se deklaracija o domovinskom ratu pretoči u zakon.

Pročitajte i ovo HOS-ova 9. bojna proslavila 31. obljetnicu - 4 HOS-ova obljetnica U Splitu se orio Thompson i "Za dom spremni", Skejo postao vitez: "Predsjednik bi naše svetinje bacio na smetlište" Zoran Maras ZORAN MARAS KOD MILANOVIĆA Zbog njegove majice HOS-a Milanović je lani napustio Okučane. Danas je razgovarao s predsjednikom i poručuje: "Nećemo dozvoliti ustašizaciju Domovinskog rata"

"Ni jedan moj potez, nijedna moja riječ izrečena, a da za iza njega ne stoji upravni odbor“, kaže Krešimir Maretić, predsjednik ZUV HGP.

"Ako na bilo kojem obilježavanju da vidim da se prelazi granica znakovlja koji jesu, mi ćemo to osuditi i tražit ćemo isto procesuiranje“, rekao je Zoran Maras, predsjednik USPD RH.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene