Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Toliko propusta da će biti novo suđenje'

Ministarstvo i Vrhovni sud bez komentara na novu sramotu pravosuđa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko pravosuđe još jednom se osramotilo. Elvis Šopić, ubojica zadarskog taksista Igora Ćustića, pušten je iz pritvora iako je nepravomoćno osuđen na 15 godina zatvora.

Odvjetnik obitelji ubijenog zadarskog taksista Igora Čustića poručio je u ime obitelji da će tražiti kaznu za odgovorne koji su dozvolili da ubojica Elvis Šopić izađe iz pritvora prije pravomoćne presude. Obitelj ubijenog taksista Čustića izjavio je da je razočaran hrvatskim pravosuđem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otac ubijenog Ćustića 'Ubojica mog Igora bezdušan je, nije čovjek' Slika nije dostupna Nepravomoćna presuda Zadar: Podmuklom ubojici taksista 30 godina zatvora

'Tražimo da se pronađu odgovorne osobe koje su dozvolile da do ovoga dođe i da ih se kazni', rekao je odvjetnik Milan Petričić.

Odvjetnik kaže da je u ovom slučaju napravljeno toliko propusta da će sigurno doći do novog suđenja. Prije svega do novog suđenja će morati doći zato jer novo sudbeno vijeće koje je slučaj preuzeo u 11. mjesecu prošle godine nije uopće čulo Šopićevu obranu.

>> Šopićevu presudu zaboravili proglasiti pravomoćnom

Otac ubijenog taksista, Pilip Ćustić, je u šoku. 'Jako tužno, napušteno od strane pravosuđa, od strane svega, nisam mogao vjerovati sebi da se takve stvari kod nas u ovo vrijeme mogu događati', rekao je.

Podsjetimo, odluka Vrhovnog suda da na slobodu pusti Elvisa Šopića još je jedan dokaz traljavosti s kojom pravosuđe radi svoj posao. Nitko očito nije računao da rok za maksimalni pritovor istječe. Ni iz Ministarstva pravosuđa, ni s Vrhovnog suda danas nisu za Dnevnik Nove TV željelo komentirati ovaj slučaj. S oba mjesta stigao je odgovor kako to nije u njihovoj nadležnosti.

Zadarski Županijski sud Šopiću je kanio produljiti pritvor na još devet mjeseci - ali to nije bilo moguće - jer je istekao maksimalni rok od dvije godine za boravak u pritvoru bez pravomoćne presude. 'Sudovi prilikom odlučavanja o njegovom produljenju su dužni voditi računa o tome da dopušteni maksimalni rok ne bude prekoračen', rekla je Dijana Grancarić, glasnogovornica Županijskog suda u Zadru.

Taj je rok u Šopićevom slučaju istekao 31. siječnja ove godine pa Vrhovnom sudu nije ostalo drugo nego prihvatiti žalbu njegovog odvjetnika i osloboditi Šopića.

Zbog te traljavosti državne administracije Šopić koji je ubio te potom u automobilu zapalio mladog taksistu pravomoćnu presudu čekat će na slobodi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene