Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za krvavu pljačku

Policajac Grbavac možda stradao od prijateljske vatre?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kazimir D. se na suđenju za krvavu pljačku pojavio u lošem stanju.

Kazimir Dužnović na suđenju je izjavio da se osjeća krivim za ubojstvo policajca Ivana Grbavca prilikom pokušaja pljačke Raiffeisen banke u Sesvetama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dužnovićeva obrana zadovoljna Nadzorne kamere nisu potvrdile tko je ubio Grbavca Slika nije dostupna Gotov balistički nalaz Suđenje Dužnoviću: Nije jasno kako je stradao policajac

Krešimir Krsnik, odvjetnik Kazimira Dužnovića, tražio je na današnjem ročištu kombinirano balističko medicinsko vještačenje kako bi se ustanovilo na koji je točno način stradao policajac Ivan Grbavac. Naime, prema zapisniku obdukcije mladi je policajac imao ulaznu ranu na na leđima, a izlaznu na glavi. Krsnik tvrdi da je Grbavac Dužnoviću bio sučelice, te da nisu izuzeta sva zrna iz svih oružja jer je naknadno, pet dana poslije, jedan zaštitar predao dva zrna koja su nađena u banci.

Dužnovićev odvjetnik nije decidirano htio reći da je hitac ispalio netko od Grbavčevih kolega, ali je rekao da se u svakom slučaju ta činjenica mora razjasniti. Treba napomenuti da u spisu nema sudsko medicinskog nalaza, što je zanimljiva činjenica.

Optuženi Kazimir Dužnović se na današnjem prvom ročištu na suđenju zbog krvave pljačke banke u Sesvetama pojavio u vidljivo lošem stanju. Odmah na početku suđenja njegov odvjetnik Krešimir Krsnik je ustvrdio da Dužnović nije raspravno sposoban zbog lijekova koje je primao u zatvorskoj bolnici. Sudac je donio odluku da se ispita sudski vještak o sadašnjem stanju optuženika te će nakon toga donijeti odluku je li osumnjičenik za ubojstvo policajca sposoban pratiti suđenje. Sada je stanka a suđenje se nastavlja u deset sati.

Krsnik je objasnio da od vremena kad je preuzeo obranu Dužnovića s njim nije mogao uspostaviti kontakt radi pripremanja obrane. Terapija koju njegov branjenik sada prima dok je u zatvoru, za razliku od terapije u zatvorskoj bolnici, na optuženika izuzetno negativno djeluje, rekao je Krsnik, dodavši da se njegov branjenik mora oporaviti od te terapije.

Dužnović je pribjegao samoozlijeđivanju da bi se vratio u bolnicu, rekao je Krsnik zatraživši mišljenje liječnika psihijatra koji bi trebao utvrditi je li njegov branjenik procesno sposoban. Na upit suca kako se osjeća, Dužnović je odgovorio: 'mamurno'. A upitan može li pratiti raspravu, odgovorio je: 'Tako, tako'. Sudac je prekinuo raspravu do 10 sati, kada bi trebali ispitati vještaka. 'Ne bi htjeli suditi čovjeku koji to ne razumije', rekao je predsjednik Sudskog vijeća Vladimir Vinja.

Sudski vještak je nakon stanke utvrdio da je Kazmir Dužnović raspravno sposoban te da se suđenje može nastaviti.

Dužnović je u pljački banke počekom svibnja ove godine rafalima iz automatske puške ubio 24-godišnjeg policajca Ivana Grbavca i ranio još četvoricu. Zbog nekontrolirane rafalne pucnjave po naselju kojim je bježao nakon pljačke, optužen je i za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljeno posjedovanje oružja.

>> Optužnica protiv ubojice policajca

Dužnović je, prema optužnici, 5. svibnja oko 18 sati maskiran i uz prijetnju automatskom puškom iz banke otuđio veći iznos novca, a potom zapucao na policajce koji su došli na intervenciju. Rafali koje je ispalio usmrtili su jednoga, a teško ranili četvoricu policajaca i pogodili automobil ispred banke u kojem su bile dvije osobe. U policijskim evidencijama Dužnović je i prije zločina u Sesvetama bio upisan kao višestruki razbojnik, a posljednji je zločin počinio na uvjetnoj slobodi. Dužnovića će u veliku dvoranu suda na Zrinjevcu dovesti iz zatvora u Remetincu, a vijećem pred kojim će mu se suditi predsjedat će sudac Vladimir Vinja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene