Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvava pljačka u Sesvetama

Optužnica protiv ubojice policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv ubojice policajca i pljačkaša Reifeissen banke u Sesvetama Kazimira Dužnovića zagrebačko tužiteljstvo podiglo je optužnicu kojom ga, osim za teško ubojstvo i razbojništvo, tereti za ček pet pokušaja ubojstava.

Dužnović, koji je u pljački banke počekom svibnja rafalima iz automatske puške ubio 24-godišnjeg policajca Ivana Grbavca i ranio još četvoricu, optužen je i za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljeno posjedovanje oružja, objavilo je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Pročitajte i ovo Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera

Optužen je da je 5. svibnja oko 18 sati maskiran i uz prijetnju automatskom puškom iz banke otuđio veći iznos novca, a potom zapucao na policajce koji su došli na intervenciju. Rafali koje je ispalio usmrtili su jednoga, a teško ranili četvoricu policajaca i pogodili automobil ispred banke u kojem su bile dvije osobe.

Tužiteljstvo je predložilo da se Dužnoviću produlji i pritvor. On je u policijskim evidencijama i prije zločina u Sesvetama bio upisan kao višestruki razbojnik, a posljednji je zločin počinio dok je bio na uvjetnoj slobodi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene