Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRAVAC DORH

Odvjetnik Ante Todorića potvrdio da on danas dolazi u Hrvatsku, što će reći istražiteljima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Todorić u petak se vraća u Hrvatsku. Tako tvrdi njegov odvjetnik Fran Olujić. Prva adresa na koju bi trebao ići jest Državno odvjetništvo.

Svi žele znati kada se Ante Todorić vraća u Hrvatsku. ''Protiv njega u ovom trenutku nije određen istražni zatvor jer, kao što znate, zahtjev Državnog odvjetništva da se odredi odbijen je i on može doći u Hrvatsku i u petak i za pet dana, ali ponavljam da će on u petak doći u Hrvatsku'', rekao je Fran Olujić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odvjetnik Piruške Canjuge "Zdravko Marić bit će naš krunski svjedok. Ako on nije ništa znao, kako je onda mogla moja klijentica" Slika nije dostupna NAKON ODLUKE SUDA Zlatko Canjuga o supruzi Piruški, njezinoj ulozi u Agrokoru i je li bila u kontaktu s Todorićem

Na pitanje može li se, pravno gledano, za njim rapisati tjeralica, Olujić odgovara: ''Ne može jer nisu ispunjeni uvjeti za raspisivanje tjeralice. Dakle, on je prijavio odjavu prebivališta iz RH u Velikoj Britaniji u London na koju adresu mu nikad nikakav formalni poziv nije stigao. On je samoinicijativno stupio u kontakt s policijom nakon što mu je policija rekla da je protiv njega u tijeku kazneni postupak. On je u dogovoru s policijom rekao da će doći u Hrvatsku i on će to učiniti. Dakle, nema nikakvih zakonskih pretpostavki da bi se u odnosu na njega raspisivala tjeralica''.

Prva adresa na koju se mora javiti jest Državno odvjetništvo u Zagrebu. O Ivanu Todoriću, kaže Olujić, nema nikakvih informacija.

Tek ćemo vidjeti hoće li se osumnjičeni braniti sa slobode

Rješenje je nepravomoćno. Rok za žalbu je tri dana, a o žalbama odlučuje tročlano izvanraspravno vijeće koje može donijeti tri odluke - ili prihvatiti prvu da svi ostaju na slobodu, ili ukinuti rješenje i da se dogodi da svi ponovno završe u Remetincu, ili da sudac mora ponovno odlučivati.

Optužbe za sve njih nisu nimalo jednostavne - najteže su za Ivicu Todorića kojeg se tereti za gospodarske malverzacije teške najmanje milijardu kuna.

''U ovom trenutku stav ministra Marića kojeg ćemo mi sigurno pozvati kao svjedoka, jer je on sljedeći u korist obrane. On kaže: 'Ja sam vjerovao nadležnim službama, zato ne mogu biti odgovoran.' Isto i mi kažemo, Piruška Canjuga koja nije financijaš, još manje može biti odgovorna jer je vjerovala nadležnim službama. Dakle, ministar Marić naš je krunski svjedok'', rekao je Anto Nobilo, odvjetnik Piruške Canjuge, osumnjičene u slučaju Agrokor.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene